Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Belønnet for stor tålmodighet og riktig innstilling

I mange år var han et av norsk innebandys største talent og tok NM-gull med tre lag i 2003. Så stoppet framgangen litt opp for Lars Erik Torp, men nå blir 24-åringen belønnet for stor tålmodighet og riktig innstilling både i Dalen og for Norge.

HELSINGFORS: Lars Erik Torp debuterte på det norske innebandylandslaget som 19-åring i 2005, og spilte VM første gang i 2006. Det har imidlertid stått mest spilte også eller var ubenyttet reserve bak navnet hans i matchprotokollene i de første 20 landskampene.
Årsaken er blant annet at han har kjempet om plassene med blant annet Willy Fauskanger og Ketil Kronberg, og selv om han var et stort talent som debuterte for A-laget til Greåker allerede i 2003, tok det liksom aldri helt av.

Før årets VM hadde han vært på kampskjemaet i 26 landskamper og hadde fire scoringer og seks målgivende pasningen. På to kamper i årets VM har han scoret fem mål og sittet lite på benken. Mot Italia spilte han i alle de tre norske rekkene i stedet. Først i tredjerekke der det ble to mål, så i førsterekka før han avsluttet i andre - med scoring. Alle tre målene var like. Torp lurte seg inn på kassa bak ryggen til italienerne og fikk gode pasninger fra bak mål - til rett tid.

- Jeg måtte det gitt, men det gikk greit. Italia var gode til stoppe skudd, og da måtte vi forsøke å spille dem litt mer ut. Jeg scoret jo ikke akkurat noen pangmål, men de ofret jo livet for å stoppe skudd, forklarer Torp, satte inn 2-0, 6-1 og 12-1.

Han er ikke bare belønnet for sin tålmodighet i landslaget i årets VM. Både i fjor og i år har han blomstret også i svensk eliteserien og Dalen i Umeå. Denne sesongen har han scoret fire etter en meniskoperasjon rett før seriestart som satte ham ut av spill mange uker. I fjor laget han 14 mål på 26 kamper etter bare en scoring det første året.

Mot Pixbo ble det blant annet tre mål i høst, og Dalen er nummer tre når VM-pausa er over om en uke.

- Da jeg reiste til Dalen var jeg innstilt på at det første året var for å lære mest mulig og trene i høyt tempo. Jeg føler at jeg har utviklet meg mye siden jeg reiste til Sverige, det er lettere når du spiller med utrolig gode lagkamerater. Både i fjor og i år er jeg med for å bidra og ta mer ansvar. Jeg føler det har gått veldig bra og nå føler jeg at jeg er viktig, sier 24-åringen, som fikk en trøblete start på sesongen.
- Jeg var ute tre-fire uker etter operasjon, så kunne jeg trene forsiktig og etter hvert for fullt. Men når du har vært ute i seks-sju uker er et ikke bare å gå rett inn igjen på laget i Dalen, ler den tidligere Greåkerspilleren som har spilt både i første-, andre- og tredjerekka også i Dalen denne sesongen - akkurat som mot Italia.

- Målet vårt i år var å nå sluttspillet, men etter den gode starten vi har fått hadde det vært moro med en topp fire-plassering i serien også.

Målet hans i VM var å starte i alle kampene og har lyktes godt så langt. Bare veteranen Willy Fauskanger har scoret flere mål (6).
- Tsjekkia-matchen blir veldig spennende. De liker vel ikke å føre kamper mot gode motstandere de heller, og er ikke vant til det. De spiller litt mer som oss, og jeg tror at vi har en brukbar sjanse hvis vi har flyt og tar ledelsen. Da blir også Tsjekkia stresset, fastslår Lars Erik Torp.

24-åringen ble kåret til Norges beste spiller, og måtte ikle seg flosshatten som arrangøren deler ut til banens beste spiller i hvert lag. Hatten ble igjen i garderoben da Torp skulle spise med det norske laget.

- Jeg kler da ikke hatt! gliser tremålsscoreren.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no