Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge sikret kvartfinaleplass

Norge - Italia 12-2
Norge gjorde jobben mot Italia i innebandy-VM og sikret plassen i kvartfinalen etter blant annet tre mål av Lars Erik Torp. I morgendagens gruppefinale mot Tsjekkia blir det avgjort om hvilket av de to lagene som unngår Sverige.

HELSINGFORS: Norge brukte litt tid på å våkne skikkelig klokka ti søndag morgen, men etter to-tre stolpeskudd av det norske laget fikk Kenneth Skistad hull på byllen etter snaue ti minutter. Greåker-spilleren kom til VM uten mål på 12 landskamper, men har nå scoret i begge de to første kampene i Finland.
– Vi gjennomfører en kamp vi visste hvordan kom til å bli. Vi er ikke helt skjerpet i alle situasjoner i 60 minutter, og dermed glapp sjansen til å ligge foran Tsjekkia på målforskjell før gruppefinalen, sier landslagssjef Johnny Petersen.

Norge har 30-3 i målforskjell etter to kamper i VM, det første som er utvidet fra 10 til 16 nasjoner.

Norge fyrte av 111 skudd i kampen, men bare 52 kom fram til mål og ble tellende i skuddstatistikken. Mange av de øvrige havnet i Italienske kropper.
– Det er fryktelig kjedelig å spille innebandy i en så stor hall, med så få tilskuere en søndag morgen klokka 10, og det blir jo ikke noe bedre av at motstanderens eneste oppgave er å dekke skudd, men sånn er det. Vi får være fornøyd med to seirer, og t vi har 20 friske og raske spillere som er i gang.

Han tror begge lagene må omstille seg veldig i gruppefinalen søndag. Etter å ha hatt ballen i 90-95 prosent, blir det en jevnere duell.
– Vi kommer til å føre litt, Tsjekkia litt, og så er det det laget som gjør færrest feil som sikrer seg overtaket. De legger opp sitt spill for å slå Sverige og Finland på kontringer, mens vi legger opp vårt spill for å slå Sveits eller Tsjekkia. Dermed er det to lag som spiller ganske likt. Kvaliteten på det som presterer vil avgjøre mye, samtidig som bakerste mann i hvert lag blir veldig viktig, sier Petersen.

Lars Erik Torp ble kåret til Norges beste søndag, etter tre scoringer mot Italia. 24-åringen fikk lite spilletid i sine første landskamper, og hadde fire landslagsmål før VM. Nå har han scoret fem på to kamper. Søndag lurte han seg inn på kassa på alle sine scoringer, og fikk fine pasninger fra bak mål.
– Italia var gode til å dekke skudd, og vi måtte forsøke å spille dem litt mer ut for å overliste deres målvakt, sier Torp, som til daglig spiller i svensk eliteserie i Dalen.

Prisen kan han dele med Thomas Stræte fra Slevik, som leverte en god kamp. I tillegg til en scoring serverte han fire målgivende pasninger og var toneangivende i et norsk lag.
– Det er nesten litt kjedelig å spille to slike kamper etter hverandre. Nå må vi omstille oss skikkelig og være klar på at de defensive oppgavene mot Tsjekkia blir veldig viktige og flere. Jeg gleder meg, sier Stræte.

I den andre kampen i Norges gruppe vant Tsjekkia 25-1 over Japan.

Her er litt fakta fra kampen:
* Willy Fauskanger scoret sitt 37. VM-mål, og tangerte med det Niklas Jihdes VM-rekord.
* Willy Fauskanger spilte sin 38. VM-kamp, og tangerte med det VM-rekorden.
* Raymond Evensens målgivende pasning på 9-1-scoringen var hans 100 poeng på landslaget i hans 92. landskamp. Han er den andre spillere som runder denne grensen.

- Kampfakta -

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no