Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Sveitserproffen møter lagkamerat i Italia

Fredrik Hoff Eriksen lever ut drømmen som innebandyproff i Sveits denne sesongen. Han åpnet VM med to mål på Japan, og i dag møter han klubbkamerat Diego Casagrande i det italienske landslaget.

HELSINGFORS: Fredrik Hoff Eriksen har junior-NM-gull, opprykk og nedrykk med Bækkelaget og to og en halv sesong i Fjerdingby. Lørdag scoret han to mål i VM-debuten og er nå oppe i sju landslagsscoringer på 12 A-kamper. Ikke verst av senteren som også har viktige defensive oppgaver i ei rekke med glad-offensive spillere som Ole Mossin Olesen og Runar Snellingen.

- Det var veldig gøy å få en så god start når vi har forberedt oss til noe så lenge. Tredjerekka ordnet jo de tre første målene i starten av kampen, det var vel et bra bidrag til å senke skuldrene, fastslår Fredrik Hoff Eriksen.

I 2009 spilte 24-åringen høstsesongen i Sveits i forbindelse med en skoleutveksling. Etter seks mål og åtte målgivende i Waldkirch - St. Gallen fram til jul, måtte han imidlertid hjem for å fullføre utdanningen til siviløkonom på BI.
I sommer fikk han telefon fra treneren til Waldkirch - St. Gallen som ønsket ham nedover igjen. Nå lever han ut proffdrømmen i alpelandets eliteserie.
- Jeg er vel rett og slett proff, og gjør ikke noe annet enn å spille innebandy. Klubben betaler leiligheten min, og i tillegg får jeg noen tusen kroner å leve for. Det går helt greit, siden det ikke er noe særlig mer enn mat og andre småting på utgiftslista, smiler Hoff Eriksen.

Inn mot VM har han dratt nytte av spill i den sveitsiske klubben, og i en jevnere liga med et høyere nivå enn den norske. Han kommer inn i VM med et høyere nivå i kroppen.
- Jeg snakker jo litt med Glen og de andre i Fjerdingby, og vi har pratet litt om intensitet og nivå på trening, og at de kanskje må tilpasse seg med VM-nivået. . I Sveits er det mange gode spillere fra blant annet Tsjekkia, Finland og Sverige. Lagene er jevnere, kampene er jevnere og det er brede spillerstaller.

Waldkirch - St. Gallen ligger på åttendeplass av 12 lag etter 11 seriekamper, med en kamp mindre spilt enn flere av de over på tabellen. Fredrik tror femteplass er fullt mulig etter VM-pausen.
- Hvordan er det bare å spille innebandy?
- Det er litt annerledes. Jeg tenkte kanskje at det ble mer press siden vi ikke skal drive med noe annet, men det har gått greit. Det gjelder å finne noe drive på med på fritida, trene litt ekstra styrke og restituere seg.
- Hva er planene etter denne sesongen?
- Det er veldig bra i Sveits, men jeg tror det blir retur til Norge. Jeg begynner i ny jobb i revisjonsselskapet BDO neste høst. jeg har studert fem år, og har lyst til å teste ut hva jeg kan tenke meg å jobbe med framover. Dessuten har jeg kjæreste hjemme i Norge som jeg jo savner. Ett år kan være lenge nok da, smiler 24-åringen.

Søndag møter Hoff Eriksen sin lagkamerat i Sveits når Italia er Norges motstander. Diego Casagrande (21) spiller i 4. rekka til Waldkirch - St. Gallen, og banker på A-lagsdøra skikkelig. Hoff Eriksen er i 2. rekka etter å ha startet sesongen i førsterekka.
- Jeg vet ikke så veldig mye om Italia utover det, men jeg tipper at de kanskje er litt bedre enn Japan. De løper nok mindre, men er bedre taktisk og har litt mer strukturert spill.

Mandag møter Hoff Eriksen en tidligere lagkamerat i tsjekkiske Tomás Sladký. De to spilte sammen i Sveits forrige sesong, og i VM-åpningen hadde tsjekkeren ett mål og tre målgivende mot Italia. Nå spiller Sladký i Finland.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no