Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge åpnet med storseier
- Fauskanger nær VM-rekord

Norge - Japan 18-1
Veteranen Willy Fauskanger scoret fire mål da Norge fikk en god åpning på VM i innebandy. Veteranen som uansett blir den spilleren med flest VM-kamper er nå bare ett mål unna å tangere rekorden for flest VM-mål.


HELSINGFORS: Fauskanger startet VM fem mål bak den svenske legenden Niklas Jihde som har scoret 36 mål i VM-historien.
Etter fire mål mot Japan lørdag har Fauskanger 35.
- Det er alltid moro å spille VM, og ikke minst å komme i gang. Jeg var ikke i tvil da jeg fikk sjansen til å spille på landslaget også denne sesongen. Jeg føler alltid at jeg blir ekstra motivert til å spille med flagget på brystet. Det løfter meg, forklarer 34-åringen, som er med for sin unike evne til å finne veien til nettmaskene.
Greåker-spilleren har nå trolig fem VM-kamper i Finland på å score de to målene han trenger for å bli tidenes beste målscorer i VM.
Fauskanger er allerede historisk, han og lagkamerat Raymond Evensen er de eneste to som har deltatt i alle åtte VM. Spiller 34-åringen alle kampene har han 42 VM-oppgjør på merittlista etter årets turnering, av Norges totalt 42 kamper siden 1996. Det blir en kamp mer enn Evensen.
I tillegg til målrekorden på 36 scoringer kan han også bli tidenes beste poengplukker med 11 poeng eller mer i årets VM, og det åpnet godt med fire poeng i førte kamp. Mot Italia søndag morgen kan han i hvert fall ta scoringsrekorden til Jihde.

- Jeg merker at forberedelsene til VM ikke har vært optimale. Jeg var ute med skade i to måneder, og kjenner at jeg mangler den rette spruten i beina. Men jeg flyter på rutinen i dag, og får en perfekt start på VM før vi møter Tsjekkia i den tredje kampen. Til da håper jeg at kroppen er litt lettere, sier Fauskanger.

Landslagssjef Johnny Petersen var godt fornøyd med kampen mot Japan som ga seier med 18-1, tangering av det norske herrelagets største seier. Med 15-0 etter to perioder ble den tredje litt mer ufokusert for Norge.
- Det er veldig godt å komme i gang med VM etter lange forberedelser, og jeg er mest fornøyd med at vi har mange målscorere og at alle rekkene og spillerne fikk bra med spilletid.
Petersen vil også skryte litt av Japan, et lag Norge aldri hadde møtt.
- Jeg har aldri spilt mot et lag som løper like mye i det 59. minutt som i det første, når de ligger under med 17 mål. Det er ikke våre spillere så godt vant til, og liker ikke så godt. Japan har en innsats og el glød det står respekt av. Foreløpig er de litt ustrukturerte taktisk og teknisk.

Petersen skrøt også litt av veteranen Fauskangers fire mål.
- Det var nok mange som lurte på hvordan jeg kunne ta ut "gamlekællen" til VM etter to måneders skadefravær, men jeg ville veldig gjerne ha med Willy til VM. Han vet hva dette handler om. I tillegg er det moro at yngstemann, Daniel Gidske får en scoring tidlig i kampen og spiller godt. Vi har vel aldri hatt en 18-åring med fire mål på sine fem første A-landskamper, smiler Petersen.

Åpningen av VM har gitt flere utklassingssifre i det første mesterskapet med 16 nasjoner i A-VM. Sverige slo Estland 21-1 lørdag, mens Norges gruppemotstander Tsjekkia slo Italia 16-0.
Norge møter Italia søndag morgen, og Tsjekkia mandag, og de to beste lagene går til kvartfinale.

- Kampfakta - Høydepunkter -

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no