Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge tapte knepent for Finland

I VM har laglederne alltid en intern kamp som ender med en del mål, et par horrible feilpasninger, uregelmessig høy puls, litervis med melkesyre og en håndfull stygge ord (ja, også etter at Anders Karinen og Terje Larsen sluttet å være med).

I år har det blitt jobbet energisk for å få til en kamp mot den finske lagledelsen, og den kampen gikk av stabelen i går kveld, som en slags hemmelig åpningsseremoni for VM i innebandy.

Det var sett fram til kraftige dueller, store tekniske finesser og ikke minst at Finland kom til å avsløre sin taktikk for VM på hjemmebane.

For Norges del gikk hele kampen i dass før avreise fra hjemlandet, da motor i laget, pressesjefen, forsvant ut med en hamstrings som bare henger i noen tynne muskelfibrer etter en seriekamp med Brumunddal, og blodutredelsene i lysken til Skal vi danse-Sigurd Sollien for noen år siden ble småtteri.

I motsetning til Sleviks Kjell Egil, som fant opp både spørsmål og svar i et VM-intervju med Ole Mossin, kan jeg her gi svarene sjøl, og bare passe på å stille de rette spørsmålene.

- Hvor surt var det ikke å kunne være med?
- Helt forferdelig. Helt siden VM i Tsjekkia, der jeg scoret i pressekampen og jeg og Hæren fikk trene med landslaget ei økt fordi det var å så mange backer ute med småskader har dette vært målet. Det var jo derfor jeg gjorde comeback hjemme i serien i Norge.
- Hva var den store motivasjonen?
- At Ketil Kronberg mente det var helt bortkastet å trene i VM i Tsjekkia, sitat: "Hvis de derre der skal være med!!!". Men det trenger du vel ikke å skrive.
- Nei, da (he-he).
- Hvordan hadde det gått med deg på laget?
- Vi hadde vunnet selvsagt. Tror ikke vi hadde trengt fem kamper heller egentlig.
- Hvordan var kampene?
- Aner ikke, det var ikke plass til meg i bilen som kjørte laget dit, så jeg fikk aldri sett dem.
Hva slags musikk hørte du på mens de andre spilte kamp?
- Litt forskjellig, men Celine Dion ble helt feil (jamfør Kjellemanns blogg).

Uten motor og løpsstyrke i laget måtte Norge kapitulere når det gjaldt å spille på full bane og med fem utespillere og keepere. Etter fornuftige forhandlinger endte det med tre utespillere og målvakt - på tvers av banen.

Det ble spilt best av fem kamper, og Norge fikk låne en finsk trener på banen i den første kampen, etter som technical meeting dro ut på tida, og Norge hadde sendt to hit, Finland bare en.
Da finnene gikk opp i 2-1 i kamper så det mørkt ut, men Morten Andersen og Co. hentet fram krefter ingen visste at de hadde, og utliknet til 2-2 før rullegardina gikk helt ned og finnene avgjorde i femte og siste oppgjør.

Landslagssjef Johnny Petersen var i perioder frustrert over det norske forsvaret, og Finlands sjef, Petteri Nykky fikk flere ganger stå alene foran mål og prikke inn ballen bak VMs høyeste trener. Det resulterte naturlig nok i at buksene til Christer Rönnmark ikke rakk lenger ned enn til litt under knærne på "sjefen".

- Dette hadde vi vunnet greit, hvis bare ikke den pingla av en pressesjef hadde latet som han var skadet. Jeg blir så forbanna, sier Erik Hæren i en kort kommentar, og ber forbundet finne en friskere pressesjef til neste mesterskap.

Johnny Petersen har planen klar hvis han skal fortsette som landslagssjef også videre:
- Da blir det beeptest også på lagledelsen, og en grunn til at både spillere og trenere skal ha beeptest på hver eneste samling. Bortsett fra jeg, da. Jeg er jo målvakt og sjef! Noen må jo holde testen, også.

Det kan kanskje bli nødvendig, for begge lag hadde det utrolig artig, og kampen fristet til gjentakelse.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no