Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Føler vi er i god utvikling

Landslagssjef Johnny Petersen har fått matchet de norske innebandyherrene mot bedre motstand enn på flere år i oppkjøringen til årets VM. Det gjør det lettere å nærme seg de beste nasjonene.

HELSINGFORS: - Jeg har inntrykk av at de beste de fire nasjonene spiller flere treningskamper mot andre land nå enn tidligere, da de møtte hverandre. Det er viktig for at vi skal få muligheten til å utvikle oss, og nærme oss de beste.

Petersen og Norge har en tøff oppgave, men har semifinale som mål i årets mesterskap, som er det åttende VM i innebandy for herrer siden starten i 1996.

For første gang siden 2002 spilles det kvartfinaler, og gruppekampen mot Tsjekkia vil bli avgjørende for om semifinale er realistisk. Taperen i den kampen møter trolig Sverige i sin kvartfinale.

- På en god dag har vi vist at vi kan spille jevnt med de beste lagene, og Tsjekkia er en av motstanderne vi kan slå. Fortsatt er vi et lite hakk under de beste i en helt sesong, men vi har vist at vi er nærmere enn tidligere. Vi hadde 4-4 til det gjensto fire minutter mot Sverige i Polen i høst, og vi ledet mot Sverige sist helg, til vi hadde en dårlig periode på sju minutter, der Sverige vant 5-0. Det handler om at vi ikke gjør enkle feil og gir motstanderne våre scoringer og sjansen til å ta føringen i kampen.

Kampen mot Tsjekkia spilles mandag, og før det skal Norge møte Japan lørdag og Italia søndag.

- Japan har vi aldri møtt tidligere, og vi vet ikke så mye om deres spill og kvaliteter. Trolig er de et lag som kjemper og løper mye, men som vi skal slå gjennom å være bedre teknisk og taktisk. Italia har et par gode spillere, men det er også et lag vi bør slå. Men akkurat som vi har vår nøkkelkamp mot Tsjekkia, har Italia sin nøkkelkamp mot oss for en bedre plassering enn rangeringen før VM. Derfor er det viktig at vi er skjerpet.

Foran VM-åpningen kan også målforskjell bli en nøkkel i gruppespillet. Dersom Norge har bedre målforskjell en Tsjekkia før lagene interne møte, er det som å lede 1-0 i følge Petersen.

- Det er klart det ikke er noen ulempe for oss å ha bedre målforskjell. Det betyr i hvert fall at tsjekkerne er presset til å vinne hvis det blir en jevn avslutning av kampen.

Norge ble nummer seks i VM i Tsjekkia for to år siden. I år må laget minst et hakk opp for å sikre en plass i A-VM om to år.

- I år er det bare de fem beste som ikke må spille kvalifisering, og derfor er ikke VM over dersom vi ikke skulle nå målsettingen om å spille semifinale. Da er det en ny "semifinale" etter kvartfinalen, der vinner spiller om den siste VM-billetten. Den er veldig også veldig viktig. Men først er fokuset på å gjøre det best mulig mot Tsjekkia i gruppespillet.

Før VM i 2008 hadde Petersen hatt landslagstrenerjobben i noen måneder. Nå har han fått to år til å forberede seg, og føler at det har vært viktig.

- Nå kjenner jeg alle spillerne bedre, og jeg vet hva hver enkelt spiller har behov underveis i en turnering med flere kamper. Noen blir bedre, mens noen trenger litt hvile innimellom. Det er med i vurderingen når vi skal spille seks tøffe kamper på ei uke. Samtidig lærte jeg mye av mitt første VM for to år siden, fastslår Johnny Petersen.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no