Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

- Artikler og Notiser - Resultater -
- Spillerpresentasjon - Bilder -

Skuffet norsk lag etter tap på overtid
- Må spille kvalifisering til neste VM

Norge - Latvia 5-6 sd
Norge førte kampen mot Latvia, men tre svært tilfeldige mål ga Latvia 5. plassen i VM i innebandy og den siste billetten til neste mesterskap. Norge må spille kvalifisering.

HELSINGFORS: - Det føles veldig surt akkurat nå. Det var en dårlig avslutning på et VM som har vært ganske bra, vi har tross alt bare tapt en kamp etter ordinær tid. Vi var ett mål unna å slå Tsjekkia og vinne gruppa vår, og vi var ett mål unna å sikre VM-plassen neste år, sier landslagstrener Johnny Petersen.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -

Andre notiser:
* - Kommer jo aldri til å våge å ta straffe igjen
* - Vanskelig kamp å få god følelse i
* - Har lyst til å fortsette
* - Har vært fantastisk morsomt
* - Samling en dag i måneden
* Norge må kvale, usikkert hvor mange plasser Europa får
* IFF vil vurdere Vuvuzela-tiltak


Evensen-show i norsk seier
- Willy Fauskanger slo alle rekordene i VM

Norge - Russland 11-6
Norge spiller kamp om den viktige 5. plassen i innebandy-VM etter seier 11-6 over Russland fredag. Veteranen Raymond Evensen scoret fire mål. Willy Fauskanger slo dessuten alle rekordene i VM.

HELSINGFORS: Evensen viste at hans 37 år ikke er noen begrensning i hans åttende VM.
Før han scoret sine fire mål slo han an tonen.
- Jeg har scoret fire mål tidligere, men et er vel ikke så mange som har gjort det i min alder, smiler Fjerdingbyspilleren som noterte sin 95. landskamp fredag.

Fire mål og en målgivende pasning ble det, en i kamp der hans femmer scoret hele seks spillemål, i tillegg til ett straffeslag og et mål med overtallsrekka. Blant annet lå spillerne i den norske andrerekka bak de fem første scoringene.
- Det fungerte veldig bra i dag. Det er aldri lett å motivere seg til kamper som handler om femte- og sjetteplasser i vår alder, men i dag synes jeg det gikk bra. Gamlegutta viste at de ville vinne i dag. Selvfølgelig fikk vi mer rom og tid mot russerne enn i kampene mot Tsjekkia og Sverige, og det er litt av årsaken til uttellingen, men samtidig spiller vi bra.

Allerede etter 3.50 av kampen spilte Evensen fram rekkekamerat Willy Fauskanger, og sørget for å gjøre Greåker-spilleren historisk som tidenes mestscorende i VM-historien. Etter 14.18 spilte dagens bursdagsbarn Andreas Sletten fram Fauskanger til 2-2, og fem minutter før slutt fikk 34-åringen ta et straffeslag slik at han også ble den herrespilleren i VM-historien med flest målpoeng.
- Jeg fikk sjansen på det straffeslaget til å bli alene om poengrekorden, og det var litt ekstra artig. Slike rekorder betyr ikke så mye, men det er likevel morsomt å ha alle rekordene alene nå.

Med kampen mot Latvia lørdag får han sin 42. VM-kamp i karrieren og han har 40 mål og 68 VM-poeng etter fredagens oppgjør mot Russland.
- Kampen mot Latvia blir knalltøff, de imponerte voldsomt mot Estland i dag, og den starter klokka 10 om morgenen. Vi tapte den samme plasseringskampen mot dem i forrige VM, og de er som regel veldig giret i denne kampen.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -


- Ikke gode nok i 60 minutter

Norge - Sverige 1-10
Norge var bra med i første periode uten å sette sjansene som er viktige for å slå Sverige. - Problemet er at vi ikke holder 60 minutter mot Sverige ennå. Når vi spiller 15 dårlige minutter er det rett og slett ikke godt nok, sier Lars Erik Torp.

HELSINGFORS: Torp spiller til daglig i den svenske eliteserieklubben Dalen, som ligger på tredjeplass i verdens tøffeste innebandyliga.
I går var han med å tape 1-10 for Sverige.
- Når vi er helt på topp, og tør å holde på ballen er vi ganske bra med. Vi kjemper litt mot overmakten hele veien, og når vi gjør personlige feil utnytter svenskene det hver gang, mens de nesten ikke gjør feil vi kan bruke til å skape målsjanser, forklarer Lars Erik Torp.

Landslagssjef Johnny Petersen var godt fornøyd med den første perioden.
- Da skal spillerne ha mye skryt, men vi utnytter ikke overgangene våre godt nok. utover i kampen slipper vi inn 4-5 mål der spillere får stå nesten alene i vårt slott, og det er litt skuffende, sier Petersen.
Han toppet laget i andre periode og gikk ned til to rekker, men valgte å gå opp igjen til tre rekker da spenningen var over, for å spare krefter til fredagens viktige kamp mot Russland.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -

- Sverige for gode -


Landslagstrenerne:
- Synes synd på gutta

Norge - Tsjekkia 4-4
- Det hadde vært så utrolig morsomt å ha sjansen til å spille om en semifinaleplass mot Finland på deres hjemmebane. Jeg synes synd på gutta etter denne kampen, for vi var veldig nære, og med tredje perioden hadde vi fortjent å vinne, sier landslagstrener Erik Hæren.

HELSINGFORS: Det svenske innebandymagazinet skriver at Norge var helt overlegne Tsjekkia de siste ti minuttene av kampen, men tross den heroiske innsatsen. Belønningen blir å møte Sverige i kvartfinale torsdag kveld.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -

- Norsk uavgjort etter råsterk opphenting - Flere VM-notiser -


Norge sikret kvartfinaleplass
- Fauskanger tangerte VM-rekorder
- Evensen rundet 100 poeng for Norge

Norge - Italia 12-2
Norge gjorde jobben mot Italia i innebandy-VM og sikret plassen i kvartfinalen etter blant annet tre mål av Lars Erik Torp. I morgendagens gruppefinale mot Tsjekkia blir det avgjort om hvilket av de to lagene som unngår Sverige.

HELSINGFORS: Norge brukte litt tid på å våkne skikkelig klokka ti søndag morgen, men etter to-tre stolpeskudd av det norske laget fikk Kenneth Skistad hull på byllen etter snaue ti minutter. Greåker-spilleren kom til VM uten mål på 12 landskamper, men har nå scoret i begge de to første kampene i Finland.
– Vi gjennomfører en kamp vi visste hvordan kom til å bli. Vi er ikke helt skjerpet i alle situasjoner i 60 minutter, og dermed glapp sjansen til å ligge foran Tsjekkia på målforskjell før gruppefinalen, sier landslagssjef Johnny Petersen.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -


Norge åpnet med storseier
- Fauskanger nær VM-rekord

Norge - Japan 18-1
Veteranen Willy Fauskanger scoret fire mål da Norge fikk en god åpning på VM i innebandy. Veteranen som uansett blir den spilleren med flest VM-kamper er nå bare ett mål unna å tangere rekorden for flest VM-mål.


HELSINGFORS: Fauskanger startet VM fem mål bak den svenske legenden Niklas Jihde som har scoret 36 mål i VM-historien.
Etter fire mål mot Japan lørdag har Fauskanger 35.
- Det er alltid moro å spille VM, og ikke minst å komme i gang. Jeg var ikke i tvil da jeg fikk sjansen til å spille på landslaget også denne sesongen. Jeg føler alltid at jeg blir ekstra motivert til å spille med flagget på brystet. Det løfter meg, forklarer 34-åringen, som er med for sin unike evne til å finne veien til nettmaskene.

- Les mer - Kampfakta - Bilder - VM-notiser -


- Offisielle VM-sider -

- Statistikk A-landslag menn -

- VM 2008 - VM 2006 - VM 2004 - VM 2002 - VM 2000 -
- VM 1998 - VM 1996 -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no