Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Veien til Tyskland

U19 menn har i en to-års periode jobbet systematisk mot VM. Det har vært satt fokus på de avgjørende faktorene for prestasjon i innebandy.

Utad har det sikkert vært snakket om de fysiske faktorene, som har blitt testet og re-testet for å se fremgang til utøverne, men de andre faktorene har også vært en stor del av den lange prosessen.

Etter hjemkomsten fra Latvia, har laget jobbet med finpuss av de taktiske og tekniske ferdighetene. De sosiale og mentale faktorene har vært en viktig del i innspurten mot avreisen. Spillerne har blant annet laget en "hjemmevideo" dagen før avreise. Videoen er krydret med humor og veldig gode parodier. De aller fleste har nok fått en liten påminnelse på at det blir ikke mer moro enn det man lager selv. Foreløpig er videoen kun til internt bruk og finnes kun i ett eksemplar. Nettilgangen på hotellet er nede første dag og det vites for øyeblikket ikke om videoen slippes på nett eller om den går direkte til løssalg.

Endelig fremme på det legendariske hotell Sky, som ligger i byen Merseburg. En by med sin velkjente historiske bakgrunn og kanskje nå en litt bortgjemt og glemt turistperle. Tilbake til det høyeste bygget i flere mils omkrets, hotell Sky. Foreløpig er vi det første landslaget som har ankommet spillerhotellet. Alle rom har en egen gang med garderobeplass, stue, bad med alle ønskelige fasiliteter, og et brukbart stort soverom. Troppen er glad for å være på plass på hotellet og ikke minst at VM starter allerede til tirsdag.

Dagen har vært preget av reise med fly og buss, media trening og ikke minst en restitusjonstrening. Treningsøkten hadde hovedvekt på lek og moro. Etter 3 varme måltider og en avsluttende premierevisning av "hjemmevideo" har natten stille og rolig senket seg over Merseburg og hotell Sky. Morgendagen venter med sine to treningsøkter, der begge hallene hvor Norge spiller sine VM kamper skal testes ut.


tekst og foto: Lars Bunæs

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no