Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Tok et VM-steg videre tross alvorlig kneskade

I VM 2007 var Henriette Knudsen med for å lære - som 17-åring. Det ble en målgivende pasning og mange erfaringer. I år ble hun norsk toppscorer, tross mer enn ett år ute med kneskade.

VÄSTERÅS: Sveiva-spilleren som ble 20 år i oktober har lenge vært regnet som et av Norges største talenter, men karrieren fikk nesten en brå slutt på tampen av 2007, da det fremre korsbåndet i det ene kneet røk.
April året etter ble det operasjon. Legen som opererte ba Henriette slutte med innebandy, men det var aldri aktuelt. Et drøyt år etter skaden hadde hun jobbet seg tilbake på banen, og selv om vårsesongen forrige sesong kom litt for tidlig, var VM i Sverige et hovedmål.
Etter to målløse kamper mot Sverige og Latvia, avsluttet hun mesterskapet med seks mål på de siste tre kampene, og tre mot USA.
- Jeg har scoret tre mål i en landskamp tidligere, men det var med U19. Det var den første A-landskampen.
"Henri" la også opp til norsk målfest sammen med Kristine Næss Haug mot Polen i kampen om sjuendeplass. De to vingene i tredjerekka, sammen med Elizabeth Landsgård (bursdag lørdag!) scoret alle de tre norske målene i første periode, før det stokket seg litt i det offensive spillet.
- Kampen mot USA var veldig morsom. Samspillet i tredjerekka har fungert godt, uansett om det har vært Næss (Haug) eller Marianne (Nadim) som har spilt.

For to og et halvt år siden var hun mest med for å lære. Derfor ble det minimalt med spilletid, og en målgivende pasning som resultat.
- Forskjellen i år er at jeg har fått mye mer spilletid og tillit. Alle vil vel spille mest mulig, smiler Knudsen.
Kneet har fungert godt i VM, som har vært et slags ett års fødselsdag for comebacket på banen. Hun kjente litt smerter før avreise til Västerås, etter litt større belastning enn vanlig, med klubblag og landslagssamlinger.
- Jeg må være flink til å trene styrke hver eneste uke for å holde det stabilt. Så lenge jeg får tid til det, går det bra.

Før VM drømte hun om en semifinaleplass, i likhet med mange på laget.
- Jeg visste at det ville bli tøft, og at vi måtte ha en bra dag for å lykkes mot Tsjekkia. Vi var med lenge, men holdt ikke helt inn. Jeg var nok litt skuffet etter den matchen, men totalt sett var Tsjekkia bedre enn oss over 60 minutter i år.
Knudsen hadde 3. plassen i gruppa som det realistiske målet, men etter 2-2 mot Latvia ble det tøft med 3-17 mot Sverige i åpningskampen.
- Det som er litt surt er at vi hadde slått Latvia om vi hadde klart å spille som vi gjorde mot Tsjekkia.
VM har uansett vært lærerikt og inspirerende for både Knudsen og alle de andre norske VM-debutantene som skal kjempe om en plass til VM i Sveits om to år.
- Vi var et sterkere lag i år, enn det vi var i Danmark. Vi har fått spilt mer sammen til dette mesterskapet, og jeg håper vi kan få muligheten til utvikle oss og spillet vårt videre.

Mandag er hun hjemme igjen i hverdagen, og går fra 7. plass i VM til å være serieleder i Sveiva igjen.
Etter NM-gull i Skedsmohallen i 2008, uten Knudsen på banen, var fjorårssesongen litt skuffende for Sveiva-damene, og i år er revansjelysten stor.
Etter om lag halve serien leder Sveiva, men ubeseirede Tunet har to kamper mindre spilt, og ligger ett poeng bak. Derfor trenger laget hjelp fra noen av de andre, i tillegg til at det blir en spennende toppkamp i Stovnerhallen lørdag 20. februar.
Knudsen har 17 scoringer så langt i år, og det er det bare superveteran Helena "Myggan" Lindberg i Grei, og svenske Jessika Sundberg i Tunet som slår med henholdsvis 24 og 20 mål.
Bra da å komme hjem som norsk toppscorer i VM, med seks mål…

Norske poengplukkere i VM
 
Line Nygård       5    +    2    7
Henriette Knudsen    6    +    0    6
Lisbeth Pettersen    4    +    2    6
Victoria Hansen     3    +    1    4
E. Landsgård      2    +    2    4
Tone Einstulen     2    +    1    3
Siri Havre       2    +    1    3
Karen Farnes      1    +    2    3
Linda Andersen     0    +    3    3
Marna Lunde       1    +    1    2
Marianne Nadim     1    +    1    2
K. Næss Haug      1    +    1    2
Pia Molberg       0    +    2    2
Lene Moen        0    +    2    2
C. Eng Sander      0    +    2    2
Hege Øiseth       1    +    0    1  
Charlotte Holt     0    +    1    1
 
Malin Dahler, Line Hagestand og Anette M. Berg hadde ingen målpoeng i VM.

Norge spilte fem kamper i mesterskapet.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no