Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Veggen från Väse

Polen - Norge 5-6
Før VM sto det en artikkel i en svensk lokalavis om "Veggen fra Väse". I går så hele VM hvorfor, da Charlotte Holt kom inn etter 70 minutter på benken og stengte målet i straffeslagkonkurransen.


VÄSTERÅS: Holt så Malin Dahler levere den ene redningen etter den andre i kampen, men da det nærmet seg slutten av spilleforlengelsen skjønte Charlotte Holt at hun skulle inn mellom stengene. Noen minutter senere var hun helt sammen med Lisbeth Pettersen.
- Jeg satt på benken og tenkte at det var unødvendig spennende. 8.30 rykket det litt i beina, og på 9.45 tenkte jeg at vi SKAL ikke spille kvalifisering til neste VM. Så tenkte jeg på den litt "fjantiga" artikkelen om "Veggen från Väse", mitt lille hjemsted, forklarer Holt etter kampen.
En etter en av de norske spillerne misset sine straffeslag da spenningen i kampen om VM-billetter skulle utløses.
Men Holt kastet seg ut, gjorde målet mindre, og skled med spillerne ut på kanten.
Og reddet.
Og reddet.
Og reddet.
Helt til Lisbeth Pettersen gikk inn og satte Norges siste straffe (se egen sak).
Da var alt opp til Holt. Den polske spilleren skjøt i tverrliggeren, i ryggen til målvakten, og da ballen spratt ned og på vei mot mål, veivet hun den bort til norsk seier.

Allerede før VM-turneringen var det bestemt at Holt var førstevalg mellom stengene på straffer. Hun imponerte på straffeslagtreningen å på de siste samlingene før VM.
Derfor kom hun inn mot Latvia og reddet en straffe, før Malin Dahler tok over igjen.
I går hadde Holmlia-målvakten nesten litt vondt av keeperkollegaen.
- Malin sto en kjempematch, og så skulle jeg komme inn og kanskje ta æren. Men jeg liker straffer, og det er ofte slik at man er god på det man liker. Jeg liker å kaste "skithårdt" også, ler Holt.

I VM var hun tilbake i Västerås, hit hun kom til Rönnby i 2004, og var i to sesonger, før hun plutselig tok seg et sabbatsår i Barcelona.
- Det ble litt for tøft i perioder, jeg var kanskje ikke moden nok. Nå er jeg så moden og klar i hodet som jeg har ventet på, og det kunne jeg like gjerne bli i Norge som i Sverige.

De norske spillerne kastet seg rundt målvakten og Lisbeth Pettersen etter kampen, og mange norske tilskuere hadde opplevd en av de mest spennende landskampene for kvinnelandslaget.
Ikke den mest velspilte, men i drama var det vanskelige å overgå.
Og VM for Charlotte Holt sluttet lykkelig, til tross for at hun nesten ikke fikk spille på grunn av problemer med papiret der det sto at hun er norsk statsborger.
Når hun la hodet på puta torsdag kveld, sendte hun kanskje en tanke til Kripos som takk.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no