Rekordene mot USA
Marna Lunde scoret mål nr. 200!

Marna Lunde ble historisk onsdag. Ikke bare fordi hun scoret sitt første VM-mål i karrieren, men fordi hun scoret det 200. VM-målet for damelandslaget siden 1997.

VÄSTERÅS: Norge satte en rekke rekorder og nådde flere milepæler i kampen mot USA onsdag:

Her er noen av dem:
* Raskeste mål i VM: 10 sekunder - Tone Einstulen
* Raskeste 1-1: USA, 19 sekunder.
* Raskeste 4-1-ledelse: 1 minutt og 40 sekunder.
* Flest norske mål i en periode: 10-1. Den gamle rekorden var så vidt vi har klart å sjekke åtte mål i en periode mot Japan i 23-0-seieren.
* Tidenes 350. landslagsmål for senior kvinner siden 1993: Line Nygårds 7-1-mål mot USA.
* Tidenes 200. VM-mål for kvinnelandslaget: Marna Lunde som økte til 9-1 etter fin pasning fra Lisbeth Pettersen, ett skudd fra midt i slottet, og scoring på returen.

Nesten-rekorder
* Line Nygårds fire mål i en kamp var en mindre enn Birgitte Lersbryggen, rekord på fem mål mot Latvia i 1999 (11-1).
* 16 scoringer er det nest meste et norsk kvinnelag har scoret i senior-VM for kvinner. Rekorden var på 23 scoringer, fra det første VM på Åland i 1997.