Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Lettere å nærme seg toppen på kvinnesiden

Fungerende seksjonsstyreleder Morten Lindem ser en god norsk utvikling siden VM i Danmark i 2007. Han tror det er lettere for Norge å bli topp fire blant kvinnene enn herrene på kort sikt.

VÄSTERÅS: Lindem har vært til stede under hele VM, og har sett en norsk stigning hele veien, siden åpningskampen mot Sverige.
Spesielt kampen mot Tsjekkia og første periode mot USA imponerte.
- Kampen mot Tsjekkia var veldig bra, og da hadde jentene fortjent noe bedre, mens kampen mot Latvia var litt skuffende Egentlig har det vel gått som ventet i årets mesterskap, Norge ble nummer fire i sin gruppe, men det har vært klare tendenser til framgang i spillet siden Danmark, sier Lindem.
Seksjonsstyrelederen syntes konturene av det arbeidet som ble startet for over to år siden nå begynner å vises for "nye Norge".
Han ser flere ting som skal bli bedre for at Norge igjen skal ta seg til semifinale på kvinnesida.
- En av tingene er at vi skal bli enda flinkere til å samkjøre landslagene våre. Trenerne og landslagssjefene må prate mer sammen, slik at U19-landslagene blir en utviklingsarena for A-landslagene, og at spillesystemer og opplegg er gjenkjennelig når talentene tar steget opp på seniornivå, sier Lindem.
Han har god tro på at Norge vil fortsette å utvikle seg med en klar plan, og peker på at noen av årgangene som nå kommer opp er talentfulle.
- Spesielt 93-årgangen har et stort potensial både på jente- og guttesida. Klarer vi å foredle disse spillerne vil det gi resultater, og i forhold til nivået i mesterskapene, vil det være lettere å nærme seg de beste på kvinnesiden.

Under sitt besøk i Sverige har han vært i kontakt med eliteserieklubben Rönnby i VM-byen Västerås. Det har gitt et innblikk i hva som må legges ned av trening.
- Før sesongen starter trener de fysikk og kondisjon fire-fem ganger i uka. Litt nærmere seriestart flytter de inn i hall fire ganger i uka og trener fysikk to ganger. Da serien startet gikk de over til fire halltreninger og to fysikkøkter. Her har vi litt å gjøre.
En av utfordringene for norsk utvikling er fortsatt problematikken med hallmuligheter, spesielt i Oslo-området.
- For å bli like bra som de andre nasjonene, trenger vi mer trening og mer halltid. Bare se til Västerås, hvilke anleggsforhold idretten har, med kunstfrossen bandybane, innendørs bandybane, flere ishaller, idrettshall med tre flater og fotballstadion. I tillegg har de flere haller rett i nærheten, sier Lindem.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no