Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

Rekordmål hjalp ikke Norge
- spiller om sjuendeplassen

USA - Norge 3-16
VÄSTERÅS: 1. periode var at fyrverkeri av Norge, der Tone Einstulen scoret hele VM-turneringens raskeste mål allerede etter ti sekunder.

Til tross for et mål i mot etter 19 sekunder, fortsatte Norge å kjøre på, med mål om best mulig målforskjell i forholdt til Latvia, som møtte Sverige i den siste kampen for kvelden.
Allerede etter 3.23 sto det 5-1 til de norske kvinnene etter god bredde og bevegelse i angrep og de riktige pasningene fram til scoringene. 10-1 etter første periode var landslagssjef Linda Manley svært godt fornøyd med.
- Da spilte jentene akkurat slik vi ønsket. De fikk beskjed om å trykke på, og å ha fokus på spillet vårt, ikke det å score mål. Det var morsomt å se de første 20 minuttene, forklarer Manley.
I den andre perioden ble det norske spillet litt mer omstendelig og med lite avslutninger. Derfor valgte trenerne å gå ned til to femmere i den siste perioden. Det ga mer trykk, og scoring etter 19 sekunder. 4-1 de siste 20 minuttene ga 13 målsseier etter fire scoringer av Line Nygård og tre av Henriette Knudsen.
- Vi må være fornøyd med denne kampen, selv om vi er litt misfornøyd at vi faller ned etter den gode åpningen. Nå har vi gjort vår jobb, og må håpe på litt hjelp fra Sverige, fastslår Manley.
Norge måtte "slå" Latvia med 26 mål i onsdagens kamper, for å klatre opp til tredjeplass i gruppe, og spille om 5. plass i VM torsdag. Etter 13-målsseieren trengte de hjelp fra Sverige, som måtte slå Latvia med minst 13 mål. Etter andre periode så det lovende ut, og svenskene ledet 9-1, men den siste perioden ble tammere fra arrangørlandets side, og kampen endte med 10-1.
Dermed spiller Norge mot Polen i kamp om sjuendeplass torsdag. Vinneren er direkte kvalifisert til VM i Sveits om to år, mens taperen må spille kvalifisering.

De norske spillerne var godt fornøyd med sin kamp, selv om den andre perioden var litt tam. Firemålsscorer Line Nygård ble kåret til Norges beste i sin hjemby Västerås, der hun til daglig spiller.
- Det var skikkelig morsomt. Min lagkaptein på klubblaget spilte på USA, og det var litt ekstra prestisje. For meg var det ekstra godt at det løsnet i dag, og jeg fikk score mine første mål i årets VM, forklarer Nygård.
Dermed står hun med 19 scoringer på sine første 29 landskamper.
Nygård pådro seg en kneskade rett før seriestart i høst, og har bare spilt en seriekamp før VM. Deltakelsen på de norske landslagssamlingene har også vært redusert.
- Jeg er ikke like rask ennå etter skaden, og det merket jeg mot de beste lagene, men det er stor framgang, og nå blir det bra å komme skikkelig i gang i klubblaget.