Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

Norge venter spent på Sveriges kamp

USA - Norge 3-16
Norge vant med 13 mål mot USA etter rekordåpning i VM i innebandy onsdag. Det var likevel kanskje et par for lite. Nå trenger de norske jentene hjelp fra Sverige i den siste kampen.

VÄSTERÅS: 1. periode var at fyrverkeri av Norge, der Tone Einstulen scoret hele VM-turneringens raskeste mål allerede etter ti sekunder.

Til tross for et mål i mot etter 19 sekunder, fortsatte Norge å kjøre på, med mål om best mulig målforskjell i forholdt til Latvia, som møtte Sverige i den siste kampen for kvelden.
Allerede etter 3.23 sto det 5-1 til de norske kvinnene etter god bredde og bevegelse i angrep og de riktige pasningene fram til scoringene. 10-1 etter første periode var landslagssjef Linda Manley svært godt fornøyd med.
– Da spilte jentene akkurat slik vi ønsket. De fikk beskjed om å trykke på, og å ha fokus på spillet vårt, ikke det å score mål. Det var morsomt å se de første 20 minuttene, forklarer Manley.

I den andre perioden ble det norske spillet litt mer omstendelig og med lite avslutninger. Derfor valgte trenerne å gå ned til to femmere i den siste perioden. Det ga mer trykk, og scoring etter 19 sekunder. 4-1 de siste 20 minuttene ga 13 målsseier etter fire scoringer av Line Nygård og tre av Henriette Knudsen.
– Vi må være fornøyd med denne kampen, selv om vi er litt misfornøyd at vi faller ned etter den gode åpningen. Nå har vi gjort vår jobb, og må håpe på litt hjelp fra Sverige, fastslår Manley.

Norge måtte «slå» Latvia med 26 mål i onsdagens kamper, for å klatre opp til tredjeplass i gruppe, og spille om 5. plass i VM torsdag. Hjemmenasjonen Sverige møter Latvia i kveldskampen, og må vinner med 13 mål eller mer, for at det skal gå Norges vei.

For kampen har Sverige 44-1 i målforskjell i alle landskamper mot kveldens motstander.

Kampfakta
Perioderesultat: 1-10, 1-2, 1-4.
VÄSTERÅS: Fjerde gruppekamp i VM i innebandy for kvinner, onsdag.
139 tilskuere.
Mål: 0-1 (00.10) Tone Einstulen (Marna Lunde), 1-1 (00.19) Michelle Linhart (Tiffany Winkler), 1-2 (00.43) Henriette Knudsen (Lene Moen), 1-3 (01.14) Karen Farnes (Line Nygård), 1-4 (01.40) Elizabeth Landsgård (Siri Havre), 1-5 (03.23) Elizabeth Landsgård (Marianne Nadim), 1-6 (04.28) Henriette Knudsen (Victoria Hansen) i spill 5 mot 4, 1-7 (09.30) Line Nygård (Caroline Eng Sander), 1-8 (12.08) Henriette Knudsen (Elizabeth Landsgård), 1-9 (14.11) Marna Lunde, 1-10 (19.23) Line Nygård (Caroline Eng Sander), 2-10 (21.04) Tiffany Winkler (Katrin Berndt) i spill 5 mot 4, 2-11 (28.43) Lisbeth Pettersen (Pia Molberg), 2-12 (29.26) Victoria Hansen (Linda Andersen), 2-13 (40.13) Line Nygård (Lisbeth Pettersen), 3-13 (43.49) Cecilia Godoy (Michelle Linhardt) i spill 4 mot 5, 3-14 (50.02) Siri Havre (Linda Andersen), 3-15 (50.59) Marianne Nadim (Linda Andersen) 3-16 (54.04) Line Nygård.
Skuddstatistikk: 20-47 (5-21, 10-8, 5-18).
Utvisninger: Norge 2x2 min., USA 3x2 min.
Dommere: Bienkowski/Chomnicki, Polen.