Norge tapte "kvartfinale" mot Tsjekkia

Norge - Tsjekkia 2-6
Norge spilte sin aller beste kamp i årets VM i innebandy, hadde 2-2 halvveis, men ble straffet mot slutten av kampen, og tapte 2-6.

VÄSTERÅS: Dermed er semifinalesjansene borte før den siste gruppekampen mot USA onsdag, og Norge spiller enten om femte- eller sjuendeplass i årets mesterskap.
- Før VM sa vi at vi i hvert fall skulle ha en følelse av å ha gjort et godt forsøk når vi var ferdige. Det synes jeg vi skal ha etter dette. Når spillerne har svelget skuffelsen håper jeg de innser at vi gjorde en god kamp, men det strakk ikke helt til i år, sier landslagstrener Sonny Lodin.
Norge vant skuddstatistikken 26-24, men klarte ikke å utnytte sjansene som ble skapt like godt som tsjekkerne.
- At det blir 2-6 føles ikke helt rettferdig ut i forhold til hvordan kampen var. Vi slapp inn to mål i undertall og pådro oss et straffeslag da vi hadde tatt ut målvakten i jakten på en redusering. Det er slikt som skjer, i internasjonal innebandy blir du ofte straffet for små feil, fastslår Lodin.

Det begynte svært bra for et aggressivt norsk lag som var best i den første perioden. Allerede etter snaue fire minutter tok de norske jentene ledelsen ved Victoria Hansen fra Slevik etter at Karen Farnes skjøt, og Hansen var framme på returen.
Norge fortsatte å være aggressive, med Karen Farnes som en av de beste, og spilte sin klart beste periode så langt i mesterskapet. Til tross for en utvisning var det Norge som skapte de to største sjansene i løpet av undertallet.
Norge spilte uten respekt for tsjekkerne, som var store favoritter, og sto til 1.05 på oddsen.
Helt mot slutten av perioden kom Tsjekkia mer med i kampen. Først med et skudd i tverrliggeren og etter 19 minutter etablerte de et press mot det norske laget, som ikke klarte å stå i mot. Magdalena Sindelova utliknet til 1-1 med et skudd fra kloss hold.
I den andre perioden var det jevnt de første minuttene, uten de helt store sjansene. Norge fikk en utvisning etter drøye sju minutter, og holdt unna igjen, men i samme sekund som Norge hadde fullt mannskap, scoret Tsjekkia.
Norge svarte ett minutt senere, da Henriette Knudsen scoret på et innøvd frislag på pasning fra Elizabeth Landsgård.
Begge lag hadde sjanser de siste minuttene av perioden, men Tsjekkia var det eneste laget med uttelling.v Norge mistet presset da Tsjekkia gikk opp til 3-2 og 4-2 gjennom å bryte inn fra hjørnene.
Norge hadde ett skudd i stolpen fra Pia Molberg mellom målene, og to store sjanser i overtall mot slutten, uten å få uttelling. Den tsjekkiske keeperen gjorde en flott beinparade da Henriette Knudsen avsluttet fint.

I den tredje perioden forsøkte Norge å vinne tilbake initiativet, men klarte ikke å spille seg fram til de helt store sjansene selv om skuddstatistikken ble vunnet 8-3. I stedet avgjorde Tsjekkia i overtall etter halve perioden. Norge tok ut målvakten i jakten på en redusering, men fikk kontring i mot, og måtte lage et straffeslag for ikke å få en ny scoring i mot. Med scoring på straffeslaget var tsjekkerne klar for semifinale.v
Norge møter USA onsdag, og må vinne den kampen for å unngå nedrykkskamp. USA har tapt sine tre innledende kamper tosifret. Dersom Norge "slår" Latvia med mer enn 26 mål når Norge møter amerikanerne og Sverige møter Latvia, blir det kamp om femteplass.
Dersom det blir en kamp om sjuendeplass i årets VM, blir den ekstra viktig i år.
De sju beste lagene i årets turnering er nemlig direkte kvalifisert til VM i Sveits om to år. Alle øvrige lag må for første gang spille kvalifiseringer til VM.

Kampfakta
Perioderesultat: 1-1, 1-3, 0-2.
VÄSTERÅS: Tredje kamp i VM i innebandy for kvinner, tirsdag.
178 tilskuere.
Mål: 1-0 (3.49) Victoria Hansen (Karen Farnes), 1-1 (19.07) Magdalena Sindelova (Ilona Novotna), 1-2 (29.22) Eliska Krizova (Zusana Maucurova) i spill 5 mot 4, 2-2 (30.24) Henriette Knudsen (Elisabeth Landsgård), 2-3 (31.36) Ilona Novotna, 2-4 (35.51) Magdalena Sindelova, 2-5 (50.49) Kristyna Jilkova (Magdalena Sindelova) i spill 5 mot 4, 2-6 (55.48) Kristyna Jilkova på straffeslag.
Skuddstatistikk: 26-24 (9-12, 9-9, 8-3).
Utvisninger: Norge 3x2 min., Tsjekkia 4x2 min.
Dommere: Larinovs/Gross, Latvia

Norges lag:
Charlotte Holt (målvakt).
Førsterekke: Pia Molberg, Tone Einstulen - Marna Lunde, Lisbeth Pettersen, Anette Marie Berg.
Andrerekke: Caroline Eng Sander, Linda Andersen - Karen Farnes, Victoria Hansen, Hege Øiseth.
Tredjerekke: Lene Moen, Siri Havre - Elizabeth Landsgård, Marianne Nadim, Henriette Knudsen.

Line Nygård spilte fra starten av andre periode, da Norge gikk ned på to backpar, og Linda Andersen gikk opp som senter i førsterekka.
Ubenyttede spillere: Malin Dahler, Line Hagestande, Kristine Næss Haug.