Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Trodde hun hadde spilt sin siste landskamp

Linda Andersen trodde hun hadde spilt sin siste landskamp på selveste 17. mai 2007. Hun ble positivt overrasket over nivået da hun ble hentet inn i troppen i høst.

VÄSTERÅS: - For å si det sånn, jeg hadde høyere forventninger da vi reiste til årets VM, enn jeg hadde før mesterskapet i Danmark. Det var ikke bare noe vi sa før vi dro, jeg følte det var helt realistisk. Nå gjenstår det å se hva vi kan klare mot Tsjekkia, og hvor langt det vi har gjort holder til slutt, sier Linda Andersen.
Hun mener Norge har et bedre lag enn på lenge denne sesongen, og at nye tanker og nye spillere har vært positivt.
- Vi har et bedre trent lag, og et raskere lag. Det at vi også har en tydeligere spilleplan er smart. Dette er noe å satse videre på også etter mesterskapet.

Sarpsborg-jenta innrømmer at hun ble overrasket da landslagstrener Sonny Lodin ringte før Norge skulle til Polen i høst.
Hun var likevel ikke vanskelig å be, og nå er hun det Lodin kaller for VMs "yngsta tant". Med andre er en av de sprekeste over 30.
- Jeg hadde ikke sagt at det var over, men jeg regnet ikke med å bli kalt inn igjen, siden jeg ikke spilte forrige sesong. Da var jeg trener alene i Grei, og det ble vanskelig å spille.
I Sveiva er hun nå en av to trenere, og i sommer begynte hun å spille igjen.
- Formen er faktisk ganske bra, selv om jeg merker at kroppen ikke restituerer seg like raskt nå som før.
Problemet er imidlertid ikke å få tida til å gå gjennom uka. Som spillende trener er hun med og planlegger treningene, og nå har det også blitt landslaget i frihelgene.
- Det blir stort sett å tenke innebandy hele tida!

I årets mesterskap gjør Linda sin backdebut i VM-sammenheng, etter å ha spilt alle sine tidligere mesterskap som senter.
Det er imidlertid ikke en uvant rolle, siden hun har spilt back i klubblagene tidligere.
Da Norge presset mot Latvia mot slutten av kampen, gikk hun opp og tok en av to senterposisjoner.
- Jeg trygg på begge plassene, men det er jo litt mindre løping i en backrolle, og med et mesterskap er det lettere å restituere seg.

Etter kampen mot Latvia var 33-åringen litt skuffet over at Norge ikke klarte å avgjøre kampen.
- Det er vanskelig å sammenligne Latvia-kampen med Sverige-kampen, det er nesten to forskjellige verdener, men det føltes ut som en ålreit kamp. Derfor var det kjedelig at vi ikke klarte å spille oss fram til vinnermålet.
Til tirsdagens match mot Tsjekkia håper Linda å bidra til at laget hever seg det siste steget.
- I forhold til turneringen vi spilte til Polen, mangler vi litt av det trøkket nå. Vi må være mer aggressive og gå rett på mål. Vår første scoring mot Latvia er slik vi må gjøre mer mot Tsjekkia: Vi vant ballen, en pasning opp til Line, som spiller raskt opp videre rett på mål til Lisbeth, fastslår Linda Andersen.

Hun har kanskje litt ekstra motivasjon til dagens kamp, og gir litt ekstra for å nå semifinalen? Linda spiller sin 54. landskamp, og mot USA tangerer hun Ingrid Gigstads 55 A-kamper og blir nummer to gjennom tidene.
Dersom Norge slår Tsjekkia, får hun sjansen til å klatre helt opp på førsteplass, sammen med Astrid Bjørnebekk, gjennom å spille semifinale og en plasseringskamp.
Hvis Norge ikke går til semifinale, stopper hun på 56…

PS! Trener Sonny Lodin fleiper med at Linda uansett ikke kommer til å få 57 landskamper i årets VM. - Det er jo min samboer Astrid som leder, det får jeg vel passe på, ler Lodin.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no