Fjerde uavgjorte kamp på rad mot Latvia i VM

Norge - Latvia 2-2
Norge presset mot slutten av kampen, men VM-oppgjøret mot Latvia endte 2-2. Det var fjerde strake poengdeling mellom lagene.

VÄSTERÅS: VM-oppgjøret mellom de to nasjonene for drøye to år siden endte også 2-2, og siden har lagene spilt 2-2 og 1-1 i Latvia i februar i år.
Uavgjort er et sjeldent resultat i internasjonal innebandy. Det norske kvinnelandslaget har spilt 89 kamper siden starten i 1993, og bare åtte har endt med poengdeling - fire av dem mot Latvia!

Norge tok timeout da det gjensto ti minutter av kampen, og gikk ned på to femmere. Det ga et massivt trøkk mot det latviske målet, men laget klarte ikke å skape de skikkelig store målsjansene. Til det spilte jentene litt for vanskelig, og den tredje perioden endte målløst etter et høyt tempo, der Latvia hadde et par farlige kontringer.
- Det ble så jevnt som vi trodde på forhånd, men jeg litt skuffet over at ikke klarte å avgjøre til vår fordel. vi gjør det litt vanskelig for oss selv i perioder, og spiller opp i midten, slik vi forsøker å presse motstanderen til å gjøre mot oss, sier landslagssjef Linda Manley.

Etter 3-17 mot Sverige i åpningskamp fikk Norge styre i store deler av kampen mot Latvia, og viste at det er jevnt om de neste plassene i gruppa bak arrangørene. Tirsdag spiller Norge en avgjørende kamp mot Tsjekkia, der seier gir semifinaleplass for de norske jentene.
- Gjennom uavgjort her, har vi fortsatt sjansen. Det handler å spille opp mot vårt beste mot Tsjekkia, enda litt bedre enn i dag, forklarer Manley.

I den første perioden var det Norge som styrte spillet og hadde et par brukbare muligheter, mens Latvia spilte avventende. Etter drøye 11 minutter ble Lisbeth Pettersen spilt fri gjennom i midten, og da hun skulle avsluttet ble hun både dyttet og fikk et slag på kølla.
Norge fikk straffe, men Tone Einstulen satte den i stolpens utside. De norske jentene klarte ikke å skape noe skikkelig trøkk i det påfølgende overtallet.
Etter 14.40 var det Latvias tur til å få straffeslag. Charlotte Holt kom inn, og reddet flott, men Latvia klarte det Norge ikke gjorde, score i sitt overtall. 16.08 ut i kampen fikk Tatjana Varsa ta noen steg inn i banen og skyte uforstyrret opp i Dahlers venstre hjørne.
Norge fortsatte å trykke på, men gikk til pause med en litt ufortjent 0-1.

I andre periode fikk Norge et nytt straffeslag etter bare snaue tre minutter. Denne var det Lisbeth Pettersen som ikke klarte å score. Hun rundt keeper, men satte ballen i stolpen.
Holmlia-spilleren tok imidlertid revansj noen minutter etterpå, da hun ble spilt fri av Line Nygård. Denne gang traff hun målet da hun rundet målvakten, og utlignet til 1-1.
Norge slapp inn raske mål mot Sverige, men denne gang var det Norges tur til å score etter bare 45 sekunder. Siri Havre skjøt i det lengste hjørnet fra backposisjon, etter pasning fra Lene Moen. Det var Tunet-spillerens første landslagsscoring.
- Det var herlig å få den første scoringen, selv om det ikke var mitt beste skudd i kampen. Men det vel de litt mer tilfeldige som går inn. Det beste skuddet mitt i den tredje perioden gikk rett i en forsvarer, smiler Havre, som scoret i sin 11. landskamp.

Latvia tok litt mer over i deler av den andre perioden, og vant skuddstatistikken 11-7. Malin Dahler leverte et par flotte redninger, men kunne ikke stoppe Latvias andre scoring.

Selv om Tone Einstulen fikk bestemannsprisen etter kampen, var det Sarpsborg-jenta Linda Andersen fra Sveiva innebandyklubb som var den klart beste i det norske laget. 33-åringen gjorde en suveren defensiv innsats mot Latvia, og ryddet opp i stor stil i sin 53 landskamp. Med det er hun nummer tre på den norske adelskalenderen for kvinner.
- Jeg er faktisk litt skuffet, for jeg synes vi spiller så bra i dag, at vi burde vunnet. Følelsen er at vi skulle ha vunnet, men vi mangler litt på det spillet vi har vist tidligere i år, der vi går mer rett på mål med skikkelig trøkk og aggressivitet, slik vi viste i Polen i oktober. Jeg håper vi kan ta fram det mot Tsjekkia.

Til og med svenske tilskuere på tribunen fulgte spent med på kampen og var enige i andre periode: - Det var den mest spennende kampen som har blitt spilt hittil i VM!

Kampfakta
Perioderesultat: 0-1,2-1, 0-0.
VÄSTERÅS: Andre kamp i VM i innebandy for kvinner, mandag.
181 tilskuere.
Mål: 0-1 (16.08) 3 (18) Tatjana Varsa (Baiba Jurusa) i spill 5 mot 4, 1-1 (24.31) Lisbeth Pettersen (Line Nygård), 2-1 (25.16) Siri Havre (Lene Moen) 2-2 (35.30) Edite Bankava (Signe Ose).
Skuddstatistikk 21-23 (6-6, 7-11, 8-6).
Utvisninger: Norge 4x2 min., Latvia 3x2 min.
Dommere: Saari/Heiskanen, Finland.