Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Personlig skråblikk på VM
Ingen tilskuere i verdens største innebandy-land

77-141-125-134-140-151.
577-267-189-215.


Den første rekka med tall er ikke så hardt de beste spillerne i VM skyter, men så mange tilskuere som kampene uten Sverige har i A-VM så langt. Flest tilskuere: Polen-Russland (1-2)!!!
Tallene er beviset på at innledende kamper i VM ikke er publikumsmagneter i verdens største innebandy-land Sverige, heller.
Tilskuertallene er hentet fra de seks innledende kampene i A-VM i Västerås, der Sverige ikke har spilt. Kampene er til og med spilt på helgedager, da befolkningen i hele distriktet hadde fri og anledning til å komme. Hvor mange som kommer på en arbeidsdag mandag blir spennende. Kanskje blir det flere hvis VM-arrangørene har engasjert lokale skoler til å komme, slik som i tidligere mesterskap.

Hva den andre rekka med tall er? Tilskuerantallet i de fire hjemmekampene eliteserielaget Rönnby har spilt i Västerås denne sesongen.
VM-kamper uten Sverige har med andre ord ikke engang lokket den innerste kjerne av svenske innebandy-entusiaster i åpningshelga.

Spørsmålet er vel om nivået i A-VM er så ujevnt at kampene blir mindre spennende enn vanlige svenske eliteseriekamper, og at det ikke holder å ha en kjærlighet for innebandysporten for svenskene. De er bare interessert i å se sine egne kamper.
1.650 kom mot Norge og 17-3-seieren.
Bare 584 dukket opp søndag, da USA ble slått 28-1.
Det tar tid å oppnå den bredden som er nødvendig for internasjonal innebandy, når et lag som Sverige hele tiden utvikler seg raskere enn de andre nasjonene.
USA tapte alle sine innledende kamper i VM i Danmark i 2007, med målforskjellen 12-46, et snitt på 3-11,50.
De reddet sin plass i det første kvinnelige A-VM med ti nasjoner, gjennom å slå et enda dårligere Singapore i nedrykkskampen.
Problemet er at nå framstår USA enda dårligere enn da, mens et lag som Sverige er mye bedre.
For USA er VM egentlig en oppgave også i år. Etter fire innledende treningskamper er det nedrykkskamp mot det dårligste laget i den andre gruppa, som ser mye jevnere ut. Trolig blir det en duell mellom Polen og Danmark.

tekst: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no