Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge tok tilbake fortet

Med hviledag etter åpningskampen mot Sverige ble det lett trening i Västerås. Så tok de norske landslagsjentene tilbake fortet!

Med hviledag etter åpningskampen mot Sverige ble det lett trening i Västerås. Så tok de norske landslagsjentene tilbake fortet!

VÄSTERÅS: VM-lagene trener i en hall som heter Kristiansborg i Västerås, en hall som ligger ca. 20 Jørgen Lea-kast fra VM-arenaene AAB.
På veggen i treningshallen henger en stor klubbvimpel for Rönnby, det ene av to eliteserielag som Västerås har denne sesongen.
Etter kamp lørdag, var det en litt lettere norsk trening med litt taktikk i rekkene, der taktikktavlene ble brukt flittig.
Så ble det litt restitusjon og litt øvelser for å få beina i gang.
Dagens mest dramatiske øyeblikk på trening var da Sonny Lodin og Jørgen Lea ble uenige om hvem som var i best form, og det hele utartet i en slåsskamp i midtsirkelen der det ble uavgjort. Rett før Lea vant på fall, var kreftene slutt…

Dagens høydepunkt var imidlertid etter treningen. Da besøkte det norske landslaget Arosfortet noen minutter unna, et gammelt fabrikklokale som er bygd om med til "Fangene på fortet", fra den velkjente tv-serien for noen år tilbake.
Etter en lunsj, ikke overraskende pasta, ble det delt opp i åtte lag, seks med spillere og to med ledere.
En time var limiten, og oppgaven å klare så mange rom som mulig.
Det ble tidlig klart at noen var mer taktiske enn andre. Noen startet med det vanskeligste, mens andre ikke klarte det letteste.
Taktikken mellom lagene var rå, for eksempel: Denne er ødelagt, det er ikke noen vits å ta denne!
Et lag sendte til og med inn noen svenske unggutter inn på sitt deltakerkort, men uten hell.
Til slutt ble det klart at vinnerne ble team Stjärna, med Elisabeth Landsgård, Linda Andersen og Marianne Nadim.
De oppnådde 175 poeng, 50 mer enn lag nummer to, med Holt, Hagestande, Knudsen og Øiseth, mens differansen ned til 8. plass var 100 poeng.
Dagens beste poengsum hadde noen lokale ringrever med god rutine, "Team Tomtarna" som hadde helgefri fra gaveproduksjon. De oppnådde 415.

Uten skader og uhell kunne jentene deretter ta en tur til sentrum, og litt shopping. Det er dessverre ingen bilder fra denne delen av dagsprogrammet, da presseansvarlig ikke så seg tjent med å delta…

Under middagen ble søndag delt ut en rekke priser i det norske laget.
Som nevnt tidligere har Norge nå fått sin første vaskekte trønder med VM-erfaring, og Karen Farnes fikk en pakke med wunderbaum.
Victoria Hansen fikk selvsagt ballen hun scoret sitt første landslags- og VM-mål med lørdag, mens Hege Øiseth fikk en pose med biler for sitt første VM-mål i karrieren.
Så til de litt mer prestisjetunge prisene for kvelden.
Norge har allerede tatt en skikkelig dobbeltseier i årets VM, med Marna Lunde (181) og Charlotte Holt (183). De to er A-VMs høyeste spillere, og Ida Agnethe, altså Holt, fikk en tommestokk i førstepremie, slik at hun kan måle seg innimellom, og holde avstanden til Marna.
Kveldens siste pris gikk til A-VMs eldste back hvis-vi-ser-bort-fra-rare-europeiske-importer-i-USA-laget (puh).
Linda Andersen har rukket å bli 33 år og mange måneder, og har fått tilnavnet "en av dom yngsta tanterna" av trener Sonny Lodin.
Linda har et godt stykke igjen til B-VMs eldste spiller, som er estiske Krista Lepik (45 år og sju måneder). Til tross sin høye alder har hun bare spilt sju landskamper før VM…

Dermed er dag tre av VM ferdig rapportert. Nå skal det lages quiz til mandag formiddag.
Har du noen spørsmål du mener vil sette jentene på plass, kan du sende dem til hru@h-a.no


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no