Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Dramaet bak VM-åpningen ingen kjente til:
Charlotte Holt må takke Kripos for sin VM-debut

Sent fredag kveld fikk Charlotte Holt beskjed om at hun ikke ble godkjent som norsk spiller til VM. Lørdag spilte hun godt mot Sverige etter at Kripos ordnet opp!

VÄSTERÅS: Siden Charlotte Holt er født i Sverige, trengte hun en bekreftelse fra det Utlendingsdirektoratet (UDI) for å få spille for Norge i VM.
Det hadde Holmlia-spilleren, trodde hun.
Men da arrangøren og IFF skulle godkjenne spillertroppen fredag kveld, sa de nei. Ordlyden i bekreftelsen om at Holt er norsk statsborger var uklar.
Dermed risikerte det norske laget bare å a en keeper i åpningskampen, fordi UDI er stengt i helgene.
Gode råd var dyre for den norske lagledelsen, som søkte hjelp hos politiet i Hamar og på den måten havnet hos en 24-timers bemannet vakttelefon hos Kripos - mest kjent for å løse store kriminalsaker som Nokas-ranet og lignende, men som også hjelper norske statsborgere i knipe.
- Jeg kan nok fastslå at jeg aldri har fått et mer merkelig spørsmål på denne telefonen, men vi vil jo være serviceminded, sa mannen i den andre enden.
Han jobbet effektivt i andre enden av telefonen, fant nødvendige opplysninger i databasene og sendte en bekreftelse på engelsk til IFF og arrangøren, som mellom 24 og 01 natt til lørdag ga målvakten klarsignal til å spille VM for Norge.

Resten er en kjent historie nå. Holt kunne ikke forhindre svensk seier lørdag, men da hun kom inn sto 25-åringen godt, og reddet 42 skudd selv om hun slapp inn 11 mål.
- Jeg ble litt irritert da jeg slapp inn det første målet etter bare 14 sekunder, og ble litt ekstra tent, forklarer Holt, som deler rom med målscorer Victoria Hansen i VM.
Da var det litt ekstra morsomt at det var Holt som hadde den målgivende pasningen med det Innebandymagazinet kalte et magisk utkast, og det eneste som skapte problemer for Sverige i kampen.
Av de 11 målene Holmlia-keeperen slapp inn, kom to i norsk undertall (11-1 og 14-3), mens hun var helt uforskyldt i de tre siste.
- Det var litt synd at vi fikk de tre målene. Det første var en pasning fra bak mål, som traff en back i beinet og gikk inn. På det andre målet var det Lene Moen som fikk en uforskyldt styring med beinet, rett til en svensk spiller. Jeg var ikke klar for å ta det skuddet, smiler Holt, som likevel var en lykkelig norsk spiller under åpningen av VM.
Mye takket være Kripos.

PS! I tilfelle Innebandymagazinet også "låner" denne artikkelen uten å fortelle hvor den kommer fra, skal vi informere dem om at Kripos er det samme som Rikskrim i Sverige.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no