- Det var ikke denne kampen vi skulle vinne

Sverige - Norge 17-3
Landslagstrener Linda Manley kunne tenkt seg et bedre resultat mot Sverige, men er helt klar på at det ikke var oppgjøret mot Sverige som er VMs viktigste.

VÄSTERÅS: - Det er de neste tre kampene vi skal prestere slik vi håper og slik vi har gjort på trening og i flere kamper. Da kommer vi til å ha ballen mer, og forhåpentlig skape flere sjanser, sier Linda Manley.
Norge holdt stand i fire minutter mot et svensk lag som ville vise seg fram foran 1.650 fans i Västerås.
Deretter sa det pang med fire mål på ett minutt og 28 sekunder, og kampen var avgjort.
Svenskene holdt et høyt balltempo og presset Norge med både to og tre spillere i egen sone.
Det gjorde jobben vanskelig for backene, som også slet med å finne det rette pasningsalternativet med til tider stort strekk opp til løperne.
- Vi fikk vel det vi kaller en marerittstart, der svenskene fikk litt for stor plass, og kunne rulle ballen raskt. Det var vel litt "lekstuga" som svenskene kaller det, innrømmer Manley.
Målvakt Malin Dahler fikk lite hjelp av lagvenninnene i starten av første periode, og tross 17 redninger valgte hun å forlate målet på stillingen 0-6 etter 13.25 av perioden.
Inn kom Charlotte Holt til sin VM-debut (se egen sak!). Det tok 14 sekunder før den første ballen lå i nettet, men så spilte hun seg opp og bidro også med en målgivende pasning da hun kastet gjennom Victoria Hansen som scoret Norges første VM-mål i årets mesterskap med et godt plassert skudd.

Etter 7-1 i den første perioden klarte Norge totalt sett å spille mer kompakt i de to siste periodene.
Spesielt i andre periode var Norge tryggere, og holdt stand i over ni minutter for det ble ny scoring. Totalt ble det 0-4, hvorav ett av målene kom i undertall.
I tredjeperioden fikk de norske jentene en pangåpning da Hege Øiseth, som kom inn i 2. periode, scoret etter 2.37 på pasning fra Lisbeth Pettersen.
En overrasket Øiseth scoret sitt andre landslagsmål, det første i VM-sammenheng.
- Jeg burde jo ikke hatt mål, men assist, spøker Grei-spilleren.
- Det var ikke akkurat et hardt skudd, og det så ut som keeperen slo den inn i eget mål!
Etter nesten halvspilt siste periode var det Lisbeth Pettersens tur til å pynte på resultatet. Etter å ha hatt en kjempesjanse der hun skjøt rett på målvakten, valgte hun denne gang å runde keeperen da hun kom alene gjennom fra midtstreken. Ballen satte hun elegant i mål på backhand.
Mot slutten av kampen glapp det litt i det norske spillet igjen, og hjemmelaget scoret tre mål på et drøyt halvminutt. Ett av dem var et norsk sjølmål.

Linda Manley og Sonny Lodin valgte å matche alle spillerne på det norske laget, og ikke gå ned på to rekker da det var nødvendig for å gi svenskene mindre spillerom.
- Det var den første matchen i VM, og nå er alle i gang og har fått spille. Det er viktig for mesterskapet. I dag fikk vi trene mot et veldig godt lag, og det må til om vi skal bli bedre, mener landslagssjefen.
Hun trekker fram debutant Victoria Hansen fra Slevik som et lyspunkt.
- Hun spiller sin aller første A-landskamp og går ut helt uten respekt for svenske verdensstjerner. Det var moro å se, og det ble belønnet med en scoring, forklarer Manley.
Norge har spillefri søndag, og møter Latvia i en viktig kamp mandag ettermiddag. Vinneren her møter Tsjekkia i det som kan bli en direkte avgjørende kamp om en plass i semifinalene.

Kampfakta
Perioderesultat: 7-1, 4-0, 6-2.
VÄSTERÅS: Første kamp i VM i innebandy for kvinner, lørdag.
1.650 tilskuere.
Mål: 1-0 (04.22) Hermine Dahlerus (Emelie Lindström), 2-0 (05.02) Emelie Wibron (Susanna Tuominen), 3-0 (05.37) Anna Renström (Emelie Lindström), 4-0 (05.50) Malin Dalbjer (Emelie Wibron), 5-0 (11.40) Karolina Widar), 6-0 (13.25) Emelie Wibron (Susanna Tuominen), 7-0 (13.39) Karolina Widar (Victoria Wikström), 7-1 (14.16) Victoria Hansen (Charlotte Holt), 8-1 (29.47) Sara Kristoffersson (Karolina Widar), 9-1 (30.04) Emelie Lindström (Lisah Samuelsson), 10-1 (32.32) Malin Eriksson (Emelie Wibron), 11-1 (35.58) Susanna Tuominen (Sara Kristoffersson), 11-2 (42.37) Hege Øiseth (Lisbeth Pettersen), 12-2 (46.31) Susanna Tuominen (Malin Dalbjer), 13-2 (49.22) Hermine Dahlerus, 13-3 (49.48) Lisbeth Pettersen, 14-3 (53.03) Isabell Krantz (Susanna Tuominen), 15-3 (57.43) Selvmål, 16-3 (57.58) Victoria Wikström (Sara Kristoffersson), 17-3 (58.17) Emelie Lindström (Anna Wijk).
Utvisninger: Norge 3x2 min., Sverige 1x2 min.
Dommere: Shari/Lim, Singapore.

Fikk du med deg disse poengene?
* Bare en gang tidligere har Norge scoret flere mål mot Sverige i en kamp - i seieren i Borlänge i 1999 (4-3)!
* For første gang i norsk landslagshistorie spilte en ekte trønder en VM-kamp for seniorer (Karen Farnes)!
* Norge har nå spilt 28 landskamper mot Sverige, og har bare scoret 39 mål. Uten kampene mot Sverige ville Norge hatt positiv målforskjell på sine 88 landskamper. Faktisk har Sverige scoret 212 av de 439 målene Norge har sluppet inn siden 1993.
* 3-17 er tangering av Norges største tap i en kvinnelandskamp. Den forrige noteringen med minus 14 mål var fra bronsefinalen i Singapore, da Sverige vant 15-1!
* Norge scoret tre mål på 14 skudd mot Sverige - en effektivitet på 21 prosent. Sverige scoret 17 mål på 74 skudd - en effektivitet på 22,9 prosent!