Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Har nådd målene - gjenstår å prestere

De liker ikke å snakke så mye om plasseringsmål før årets VM, men Linda Manley og Sonny Lodin er godt fornøyd med lagets utvikling på drøyt to år. - Vi har nådd de målene vi satte oss for to år siden, nå gjenstår det å se hvor langt det rekker. Vi håper å få vise den tryggheten vi har skapt sammen, sier Lodin.

VÄSTERÅS: Det som er helt klart er at Norge VIL bli bedre enn i forrige VM i Danmark for to og et halvt år siden.
Da ble det en skuffende 8. plass på kvinnelandslaget.
- Jeg er ikke så glad i konkrete resultatmål fordi det ligger så mange ting utenfor vår rekkevidde, som kan påvirke resultatet. Vi kan få en helt horribel fem minutters utvisning som ødelegger alt, selv om vi egentlig er gode nok for noe bedre. Så klart har vi lyst til å spille semifinale. Det vi har jobbet med er å ha tro på alt er mulig. Hvis vi slår Sverige i en av 100 kamper, skal vi være klare til å ta den sjansen nå. Tror vi ikke på det, går det ikke. Selv om Sverige er gode, skal vi huske at de er 11 VM-debutanter, og klarer vi å være tålmodige, og de blir stresset, kan mange ting skje. Og nå har jeg pratet mye mer om Sverige-kampen enn jeg hadde planlagt. VMs viktigste innledende kamper kommer senere, ler Sonny Lodin.
- Men det gjelder alle lag vi skal møte. Vi har fokus på vårt spill, og klarer vi å presse motstanderen til å spille på små marginer får vi kampen inn i det sporet vi ønsker.

Landslagssjef Linda Kristiansen er klar på at Sverige er favoritter i gruppa. Bak der tror hun det blir jevnt mellom Tsjekkia, Norge og Latvia om den andre semifinaleplassen.
- Tsjekkia er favoritter, men vi har utviklet oss mye siden forrige VM, noe som de også sikkert har gjort. Latvia spilte vi uavgjort mot sist vi møttes. Alle kampene mellom lagene blir viktige, sier Manley.

Langsiktig
Forberedelsene til årets VM er langt bedre enn for to år siden, og landslagsledelsen har fått jobbe langsiktig. Mange spillere er screenet og det ble tidlig lagt en plan som er fulgt nøye gjennom to år. Bedre fysikk, større balltempo og trygghet.
Og større målfarlighet.
Resultater av det har trenerne også sett i den norske eliteserien. Da de tok over landslaget scoret landslagsjentene om lag ti mål pr. serierunde. Nå er de oppe i 14 nettkjenninger for sine klubblag.
Nye Norge er bedre til å omstille seg, angriper med fem spillere, forsvarer seg med seks spillere og håper å overraske motstanderne i gruppespillet, også Sverige. Blant de største forbedringene er posisjonering i forsvar og det å gå raskt i angrep med hele laget - med en plan.
Nå tør spillerne å ta helhjertede løp.

Lagmoral
- Vi har jobbet mest med det å skape trygghet i form av å ha et grunnspill å holde oss til. Alle vet hvordan det fungerer. Vanligvis vil en trener gjerne si etter mesterskapet at det har vært en fantastisk gruppe å jobbe med, men vi kan si det allerede nå, uansett hvordan det går. Det har gjort jobben vår som trenere veldig lett. Disse jentene takler motgang om påvirkende omstendigheter til noe positivt hele tida, forklarer Lodin.
Eksemplet han liker å trekke fram er fra en treningssamling i VM-byen Västerås. Etter kamp skulle jentene spise på ei veikro, men kom fem minutter for sent. Kjøkkenet var stengt!
- Etter atomkrig er sultne jenter det farligste i verden, ler Lodin:
- Våre jenter satte seg i bussen, kjørte hjem og tente på grillen. Mens vi ventet på at den skulle bli varm, to de en teoriøkt om fysisk trening. Det sier alt om innstillingen i denne spillergruppa!

Lagstyrke
Innstillingen i spillergruppa skal gi effekt i lagspillet innebandy. Derfor har de norske landslagstrenerne tatt ut de spillerne som de vet gir det beste laget.
- Vårt mål er at vi skal få mer ut av hver enkelt spiller gjennom at de spiller som et lag. Jeg har tatt fram Frankrikes sprinterlag i friidrett for noen år siden som eksempel. Ingen var blant verdens beste sprintere, men de klarte likevel som lag å sette verdensrekord. Den barrieren vi har brutt denne sesongen er at vi har vunnet en turnering som et lag. Nå er vi klar for å bryte neste barriere.

I dag er det åpningskamp mot Sverige, med over 2.000 på tribunen.
- Det pirrer litt i magen, men det er bare å gå ut og "gilla läget". Det er jo utrolig, jeg har noen bekjente som ikke har klart å få tak i billetter til en kamp Norge skal spille i innebandy. Det är kul! Som om jeg blir litt urolig sånn før kamp, er følelsen veldig god.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no