Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norges eneste Sverige-stjerne - før VM-åpningen:
Tar med et høyere nivå til landslaget

- Jeg er ikke like beskjeden som i VM-debuten i 2007. Jeg tar nok for meg mer, og mer offensiv, smiler Tone Einstulen for VM-åpningen mot Sverige.

VÄSTERÅS: Einstulen spiller til daglig i Falun, og spilte SM-finale i Globen i vår. Selv om det ble tap, var det en god erfaring for 20-åringen som vokste mye på opplevelsen.
I år har det gått bra for backen, som spiller fast på et Falun-lag som kjemper helt i toppen. Tone er en av sju backer, og har spilt i alle kampene utenom en. Etter halvspilt serie og til VM-pausen er laget nummer fire, men bare to poeng bak serieleder.
- Det er uhyre jevnt i årets serie. Før var det tre-fire topplag, nå er det flere som har meldt seg på. Det gjør det enda mer spennende i serien, forklarer Tone.
I tillegg til å ha lagt bort beskjedenheten har hun vokst mye i spillet. På de siste norske landslagssamlingene har hun ruvet i det norske forsvaret, lar seg sjelden stresse, og kommer seg ut av trange situasjoner.
Det har hun lært i den svenske serien.
- Jeg våger mer nå i mitt eget spill, og kan ta med det til landslaget. I tillegg har tryggheten vokst i det norske landslaget de siste årene. alle er delaktige og viktige, og ikke minst er spillet raskere. Balltempo, understreker Einstulen.
Tone har spilt 14 landskamper for Norge før VM, og har svært god statistikk - Fem mål og tre målgivende.

I dagens åpningskamp møter hun to lagkamerater fra Falun, Sara Kristoffersson og Malin Dalbjer. Det blir to tøffe spillere å stoppe. I den nest siste seriekampen før VM-pausen serverte Einstulen til Kristoffersson og så på vinnermålet da Falun slo Lockerud Mariestad 4-3. Totalt har hun ett mål og fem målgivende så langt i år.
- Sara er vel en av de beste spillerne på det svenske laget, mens Malin scorer mange mål for oss. Jeg håper jeg vet hvordan jeg skal stoppe dem. Jeg har ikke hørt noe fra dem nå før VM, smiler Tone Einstulen, og håper å gjøre livet til sine lagkamerater litt tøffere i ettermiddag.
En SM-finale i Globen gjør også dagens VM-åpning med over 2.000 tilskuere ikke blir like skummel.
- Sverige er jo store favoritter, ingen tvil om det, men jeg håper vi kan prestere så bra som vi har vist i Polen og på treninger i høst. Vi tar en kamp av gangen, sier Tone Einstulen, godt opplært fra Falun.
Når hun kommer hjem fra VM er det fullt fokus på den svenske serien, og selv om det er en kamp som gjelder også der, er målet SM-Final og SM-gull i år.

Men tilbake til Tones VM-historie for Norge. Den er ganske taus.
- Jeg sa vel ikke så mye under VM i Danmark, ler Tone.
Det kan hele troppen bekrefte, inkludert pressesjefen, som jaktet på et intervju under hele mesterskapet. En annen presseansvarlig lyktes heller ikke spesielt godt under U19-VM i november 2006.
I år fikk vi det allerede på bussen til Västerås.
Og i dag skal Tone være like tøff på banen.
Mot Sverige.
For Norge.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no