- Spillerpresentasjon - Bilder -

Norge vant etter straffedrama
– kvalifisert til neste VM

Polen - Norge 5-6
35 sekunder før slutt utliknet Norge til 5-5, og spilleforlengelsen var målløs. På det niende straffslaget scoret Lisbeth Pettersen, mens målvakt Charlotte Holt kom rett fra benken og reddet alle straffene.

VÄSTERÅS: Det var et svært spennende drama da Norge sikret seg en direkte VM-plass også i neste mesterskap i Sveits om to år.

Seieren satt imidlertid langt inne, og Polen gikk fra 3-4 til 5-4 bare to minutter før slutt. Norge tok ut målvakten, presset på, og fikk straffeslag 35 sekunder før slutt. Det satte Tone Einstulen, banens beste i kampen, kåret av en jury.

De åtte første straffeslagene ble reddet av målvakten eller gikk utenfor, men da Lisbeth Pettersen gikk fram som den femte og siste norsk var hun iskald, og trillen ballen inn på backhand nede ved stolperota.

Dermed ble Norge nummer sju i innebandy-VM for kvinner, en plass bedre enn for to år siden.

De norske målene ble scoret av Henriette Knudsen (2), Tone Einstulen, Kristine Næss Haug og Line Nygård.

- Lisbeths straffetrening ga norsk VM-plass i 2011 -
- Veggen från Väse -

- Kampfakta - Bilder -

Rekordmål hjalp ikke Norge
- spiller om sjuendeplassen

USA - Norge 3-16
VÄSTERÅS: 1. periode var et fyrverkeri av Norge, der Tone Einstulen scoret hele VM-turneringens raskeste mål allerede etter ti sekunder.

Til tross for et mål i mot etter 19 sekunder, fortsatte Norge å kjøre på, med mål om best mulig målforskjell i forholdt til Latvia, som møtte Sverige i den siste kampen for kvelden.

Allerede etter 3.23 sto det 5-1 til de norske kvinnene etter god bredde og bevegelse i angrep og de riktige pasningene fram til scoringene. 10-1 etter første periode var landslagssjef Linda Manley svært godt fornøyd med.
- Da spilte jentene akkurat slik vi ønsket. De fikk beskjed om å trykke på, og å ha fokus på spillet vårt, ikke det å score mål. Det var morsomt å se de første 20 minuttene, forklarer Manley.

I den andre perioden ble det norske spillet litt mer omstendelig og med lite avslutninger. Derfor valgte trenerne å gå ned til to femmere i den siste perioden. Det ga mer trykk, og scoring etter 19 sekunder. 4-1 de siste 20 minuttene ga 13 målsseier etter fire scoringer av Line Nygård og tre av Henriette Knudsen.
- Vi må være fornøyd med denne kampen, selv om vi er litt misfornøyd at vi faller ned etter den gode åpningen. Nå har vi gjort vår jobb, og må håpe på litt hjelp fra Sverige, fastslår Manley.

Norge måtte "slå" Latvia med 26 mål i onsdagens kamper, for å klatre opp til tredjeplass i gruppe, og spille om 5. plass i VM torsdag. Etter 13-målsseieren trengte de hjelp fra Sverige, som måtte slå Latvia med minst 13 mål. Etter andre periode så det lovende ut, og svenskene ledet 9-1, men den siste perioden ble tammere fra arrangørlandets side, og kampen endte med 10-1.

Dermed spiller Norge mot Polen i kamp om sjuendeplass torsdag. Vinneren er direkte kvalifisert til VM i Sveits om to år, mens taperen må spille kvalifisering.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -

Norge tapte "kvartfinale" mot Tsjekkia

Norge - Tsjekkia 2-6
Norge spilte sin aller beste kamp i årets VM i innebandy, hadde 2-2 halvveis, men ble straffet mot slutten av kampen, og tapte 2-6.

VÄSTERÅS: Dermed er semifinalesjansene borte før den siste gruppekampen mot USA onsdag, og Norge spiller enten om femte- eller sjuendeplass i årets mesterskap.
- Før VM sa vi at vi i hvert fall skulle ha en følelse av å ha gjort et godt forsøk når vi var ferdige. Det synes jeg vi skal ha etter dette. Når spillerne har svelget skuffelsen håper jeg de innser at vi gjorde en god kamp, men det strakk ikke helt til i år, sier landslagstrener Sonny Lodin.
Norge vant skuddstatistikken 26-24, men klarte ikke å utnytte sjansene som ble skapt like godt som tsjekkerne.
- At det blir 2-6 føles ikke helt rettferdig ut i forhold til hvordan kampen var. Vi slapp inn to mål i undertall og pådro oss et straffeslag da vi hadde tatt ut målvakten i jakten på en redusering. Det er slikt som skjer, i internasjonal innebandy blir du ofte straffet for små feil, fastslår Lodin.

Fjerde uavgjorte kamp på rad mot Latvia i VM

Norge - Latvia 2-2
Norge presset mot slutten av kampen, men VM-oppgjøret mot Latvia endte 2-2. Det var fjerde strake poengdeling mellom lagene.

VÄSTERÅS: VM-oppgjøret mellom de to nasjonene for drøye to år siden endte også 2-2, og siden har lagene spilt 2-2 og 1-1 i Latvia i februar i år.
Uavgjort er et sjeldent resultat i internasjonal innebandy. Det norske kvinnelandslaget har spilt 89 kamper siden starten i 1993, og bare åtte har endt med poengdeling - fire av dem mot Latvia!

Norge tok timeout da det gjensto ti minutter av kampen, og gikk ned på to femmere. Det ga et massivt trøkk mot det latviske målet, men laget klarte ikke å skape de skikkelig store målsjansene. Til det spilte jentene litt for vanskelig, og den tredje perioden endte målløst etter et høyt tempo, der Latvia hadde et par farlige kontringer.
- Det ble så jevnt som vi trodde på forhånd, men jeg litt skuffet over at ikke klarte å avgjøre til vår fordel. vi gjør det litt vanskelig for oss selv i perioder, og spiller opp i midten, slik vi forsøker å presse motstanderen til å gjøre mot oss, sier landslagssjef Linda Manley.

- Det var ikke denne kampen vi skulle vinne

Sverige - Norge 17-3
Landslagstrener Linda Manley kunne tenkt seg et bedre resultat mot Sverige, men er helt klar på at det ikke var oppgjøret mot Sverige som er VMs viktigste.

VÄSTERÅS: - Det er de neste tre kampene vi skal prestere slik vi håper og slik vi har gjort på trening og i flere kamper. Da kommer vi til å ha ballen mer, og forhåpentlig skape flere sjanser, sier Linda Manley.
Norge holdt stand i fire minutter mot et svensk lag som ville vise seg fram foran 1.650 fans i Västerås.
Deretter sa det pang med fire mål på ett minutt og 28 sekunder, og kampen var avgjort.
Svenskene holdt et høyt balltempo og presset Norge med både to og tre spillere i egen sone.
Det gjorde jobben vanskelig for backene, som også slet med å finne det rette pasningsalternativet med til tider stort strekk opp til løperne.
- Vi fikk vel det vi kaller en marerittstart, der svenskene fikk litt for stor plass, og kunne rulle ballen raskt. Det var vel litt "lekstuga" som svenskene kaller det, innrømmer Manley.
Målvakt Malin Dahler fikk lite hjelp av lagvenninnene i starten av første periode, og tross 17 redninger valgte hun å forlate målet på stillingen 0-6 etter 13.25 av perioden.
Inn kom Charlotte Holt til sin VM-debut (se egen sak!). Det tok 14 sekunder før den første ballen lå i nettet, men så spilte hun seg opp og bidro også med en målgivende pasning da hun kastet gjennom Victoria Hansen som scoret Norges første VM-mål i årets mesterskap med et godt plassert skudd.