Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

Norge overbeviste mot Latvia!

Norge vant med overbevisende 8-1 over Latvia i åpningskampen, og fikk dermed en meget god start på verdensmesterskapet i Olomouc.

Både de norske spillerne og lagledelsen hadde god tro på seier mot Latvia i forkant av dagens kamp, men det var en noe famlende innledning av det norske laget. Kun en meget opplagt Brigitte 'Bri' Berg Nilsen i mål hindret en latvisk ledelse med både ett og to mål.

Men utover i første periode begynte det norske laget å våkne, og etter 15 minutter lagde Susann A. B. Michelsen det første norske målet i spille 4 mot 4.

Derfra og ut kampen var Norge totalt overlegne, og spilte i perioder totalt ut de latviske jentene.

Den norske lagledelsen var meget fornøyd etter kampen, og kunne konstatere at hele det norske laget fulgte kampplanen til 100%.
- 'Bri' har en del redninger i starten som skaper trygghet i laget, forteller landslagssjef Kirst Wiker.
- Fra halvveis ut i 1.periode føler jeg at kampen er vår.
- Vi står på og kriger, og viser at det er vi som vil vinne til siste duell.
- Jeg er veldig stolt av jentene, smiler Wiker.

Landslagstrener Inger Lise Fagernes, som tidligere har uttalt at en av de tingene de har jobbet mye med er å få fram vinnerskaller, var også meget fornøyd med hvordan de norske jentene gjennomførte kampen.
- I dag sto jentene i kø for å ta ansvar.
- Se bare på Hildegun, Vike-søstrene, Susann, 'Bri, Mia, Camilla, ..., fortsetter hun til det står 20 navn på blokka til 'journalisten'.
- Dette var utrolig morsomt, sier Fagernes.
- Vi spiller på tre løperrekker gjennom hele kampen, og jeg føler vi har veldig kontroll.

En som virkelig stod fram i dagens kamp var Gjøvik-jenta Hildegun Holm. Hun lagde ikke mindre enn fire mål i sin VM-debut, og løp i perioder i doble sirkler rundt de latviske forsvarsspillerene.
- To av målene var bra, og to var litt tilfeldig, forteller hun beskjedent.
- Men det var utrolig morsomt at vi klarte å vinne i dag, smiler Hildegun som også ble kåret til Norges beste spiller i kampen.

En annen som det ble snakket mye om etter kampen var ungjenta Camilla Bergsmark (født 1994) som etter syv minutter i 3.perioden lagde et av VM-historiens peneste zorro-mål.
- Jeg tenkte ikke så mye når jeg gjorde det, sier Camilla.
- Var vel mest automatisk, smiler hun.

Vi skal heller ikke prøve å beskrive målet, men det inneholdt minst tre rundlurte latviere, to piruetter og en målvakt på feil stolpe.

Det å bare slippe inn ett mål i en innebandylandskamp er sjelden kost, og en av hovedgrunnene til det var, sammen med 'Bri', de norske backene som leverte en kamp etter læreboka.
De turte å stå opp i høyt i banene, og stoppet gang på gang latviske kontringsforsøk før de i det hele tatt fikk utvikle seg.
'Backsjef' og lagkaptein Mia Østerhaug var meget fornøyd etter kampen, og klarte nesten ikke stå rolig.
- JÆVL.. bra!
- Vi ga mer enn 100%!
- Sammen er vi best, ramser hun opp, og viser tydelige tegn på at plakatene på hotellet begynner å bli en del av bevisstheten.

Susann A. Biseth Michelsen er en av jentene som bidrar mye både på og utenfor banen. Hun er utrolig flink til å mane de andre jentene til innsats, og lagde også Norges første mål i årets VM-turnering.
- Nå blir det veldig gøy å møte Sverige og Finland i de to neste kampene, smiler Susann.
- Det blir sikkert tøft, men vi skal gjøre alt vi kan for å overraske, avslutter den blide jenta.

Norges neste kamp i VM er onsdag kl.1945 mot Finland.