Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Trenerne har ordet

Kvelden før det fjerde U19-VM for kvinner starter i Olomouc, tok vi en liten prat med landslagssjef Kirsti Wiker, og landslagstrener Inger Lise 'Pling' Fagernes, for å høre litt om status og om forberedelsene opp mot VM.

Det meste ser nå ut til å være på plass forteller Wiker.
- Vi startet arbeidet med laget for litt over et år siden, og jeg synes vi har hatt en fin utvikling siden den gang.
- Føler at vi har endt opp med en gruppe spillere som fungerer godt sammen, og at vi har spillere som ønsker å ta ansvar.

Landslagssjefen forteller at hun også er godt fornøyd med lederteamet hun har med seg rundt det norske laget.
- Jeg og 'Pling' fungerer veldig bra sammen, og har trent lag sammen i flere år.
- I tillegg har vi med oss Ingeborg Heggum som er en utrolig ressurs inn mot spillergruppen. - Hun jobber til daglig som gruppe psykolog, og er i tillegg utdannet som physioterapaut. - Ja, Ingeborg er veldig viktig!
- Vi har også med oss Hans Geir Aaslie som gjør en utmerket jobb som materialforvalter og fikser det meste, sier Wiker.

Landslagstrener Inger Lise 'Pling' Fagernes forteller at de det siste året har jobbet mye med å få de norske jentene til å skjønne hva som kreves for å bli best.
- Vi har vært veldig klare på at vi må få bedre fysikk for å kunne hevde oss mot de beste nasjonene, og jeg føler vi er på riktig vei.
- Det har vært stor fremgang på de fysiske testresultatene våre, og det begynner å snike seg inn en treningskultur blant jentene.
- Det må smelle litt i duellene hvis man skal ha en sjanse mot de beste, og da må vi i det minste være like godt trent som dem.

Både Wiker og Fagernes er tidligere landslagsspillere for Norge, og var begge med den gang Norge spilte jevnt og vant over nasjoner som Sverige, Finland, Sveits og Tsjekkia.
- Vi er nok mer rolige som ledere enn som spillere, smiler Fagernes, men vi er vinnerskaller, og det vil vi at jentene skal være også.
- Vi er vel mer pedagogiske også, ler Wiker, som også mener det er viktig at det blir satt krav, og at jentene i den norske troppen tåler det.
- Jeg føler at vi begynner å få de vinnerskallene vi søker etter, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang med dette mesterskapet, smiler landslagssjefen.

Både Wiker og Fagernes tror landslagsturneringen i Polen i februar var en viktig faktor i VM-forberedelsene, og at de norske jentene fikk med seg gode erfaringer derfra.
- I Polen fikk vi møte noen av de beste nasjonene, forteller Fagernes.
- Da fikk vi erfart hvor høyt tempoet blant de beste er, og hvor viktig det er å bruke kroppen.
- Jeg tror mange av jentene fikk opp øynene, og mer forståelse for hva som må til for at vi skal kunne hevde oss her i VM.

Under turneringen i Polen i februar møtte Norge bl.a Latvia som er motstander i åpningskampen under dette mesterskapet.
- Vi vant med et par mål den gangen, forteller Wiker.
- Og jeg føler vi har litt overtaket på dem.
- Latvia har helt sikkert blitt bedre siden den gang, men det har vi også, så jeg har en god følelse før kampen.
- Vi har ambisjoner om å gjøre det bedre enn 6.plassene i de tre foregående mesterskapene, og da må vi slå Latvia i den første kampen, konkluderer Wiker.

Fagernes forteller at Norge kommer til å starte med tre løperrekker og to backpar i den første kampen mot Latvia.
- Vi hadde planlagt å starte på to femmere, men den ene løperrekka overbeviste på dagens trening, så vi ombestemte oss og går på tre rekker og to backpar.
- Vi så også i turneringen i Polen at spillet vårt fungerte best på tre rekker, så jeg er helt sikker på at dette vil bli bra.
- Ellers kommer vi til å spille vårt spill. - Spille på det vi kan, og har trent på det siste året.
- Jeg gleder meg skikkelig, sier Fagernes.

- Ja, dette blir gøy!, avslutter landslagssjefen smilende.


Norges åpningskamp mot Latvia i årets U19 VM starter tirsdag kl.1115, og vi vil bringe den norske lagoppstillingen her på innebandy.no rett før kampstart.
For de som ønsker å se kampen via internet, vil den, som alle de andre kampene under VM, bli streamet direkte på følgende web-adresse: www.tvcom.cz/wfc2010/. (Det kreves at man har installert Silverlight.)


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no