Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norsk spiller avhørt av tsjekkisk politi

Klokken hadde passert ni på kvelden og stemningen i den norske troppen var på topp helt til en av spillerne på det norske laget fikk telefon fra resepsjonen om at politiet ville snakke med henne.

Når man på gebrokken engelsk i telefonen hører: "bring your passport - the Police will talk to Andrea", er det veldig forståelig at tankene flyr raskt, og en lettere nervøs Andrea Tandberg kontaktet hovedlederen for bistand. Hva kunne dette være for noe og måtte hun sitte i fengsel var noen av tankene, som ble verbalisert i forvirringen på vei ned fra syvende etasje til politiet som ventet i resepsjonen.

Politifolkene så ut til å være vant med å handskes med hardbarkede kriminelle. De stilte opp med våpen, håndjern og en stor bunke med papirer. Resepsjonisten pekte forsiktig på de norske, mens hun unnvek blikkontakt med den største av de fremmøtte politimennene. "Passport" ble det bryskt kommandert fra politimannen som ledet aksjonen. "What seems to be the problem?" forespurte laglederen til den nå langt blekere resepsjonisten. Resepsjonisten nærmest hvisket:" the passport to Andrea is incorrect".

Laglederen trakk fram passene til alle spillerne, som hadde vært samlet inn tidligere på kvelden for gjennomgang av det internasjonale forbundet. Nå var det tid for å bla gjennom passene for å finne Andrea sitt. Problemet var at passnummeret til Andrea ikke stemte med Interpols register og politiet antok at Andrea kunne være forsøkt smuglet inn med et illegalt pass.

Politimannen hadde trolig glemt brillene sine, da han tok passet til Andrea til grundig gjennomsyn gjennom å pressen det helt opp til sin egen nese. Til slutt kom et kremtende "ok" fra politimannen.

Heldigvis var det bare et tall på passlisten til hotellet som var byttet om. Alle hoteller i Tsjekkia fører opp passnumrene på hotellgjestene og de listene blir iherdig gjennomgått av politiet, etter sedvanlig Tsjekkisk praksis. Dette var grunnen til den skremmende og bevæpnede aksjonen på hotell Flora. Ikke en gang når Andrea hyggelige og smilende sa: "You scared me" fikk de norske fremmøtte se en fure eller rykning i ansiktene til politimennene, som marsjerte taktfast ut av lobbyen på hotellet.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no