Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

Norsk tap etter trøtt start

Norge - Latvia 5-6
Norge ble nummer seks i årets VM i innebandy, en plass bedre enn for to år siden. Mot Latvia var ikke laget med fra start da kampen startet klokka ti om morgenen, og lå under 0-3 etter drøyt ni minutter.

PRAHA, TSJEKKIA: Norge ville gjerne bli nummer fem i årets VM, men var ikke klare til kamp da oppgjøret mot Latvia startet søndag morgen.

Latvia var effektive og scoret to mål de første tre minuttene, og satte press på et norsk lag.
Det ble både 3-0 og 4-0 før Norge våknet midtveis i andre periode.

I løpet av 15 minutter reduserte og utliknet Norge med høyt tempo og godt spill til 4-4.

I jakten på vinnermålet var imidlertid Latvia giftige på kontringer, og fikk en litt heldig 5-4-ledelse på en retur etter en flott redning av Tomas Näsholm, der han etterpå ikke fikk fanget ballen. Näsholm ble slått over fingrene, og en motstander satte returen i mål.

Norge presset på for ny utvikling, men Janis Jansons scoret det avgjørende målet på en ny kontring.
- Vi er dessverre ikke med fra start, og latvierne får dominere fullstendig i starten av kampen. Gutta skal ha skryt for at de henter opp 0-4 til 4-4, men vi taper kampen på den elendige åpningen. Da hjalp det lite at vi var best i to perioder, forklarer landslagstrener Erik Hæren.

Sammen med landslagssjef Johnny Petersen, coachet han knallhardt for å løfte det norske laget utover i kampen, og endret på rekker og spill.
Norge klarte imidlertid ikke å sikre uavgjort i sluttminuttene, etter å ha tatt ut målvakten.

Dermed ble det en sjetteplass i årets VM.
- Vi ville gjøre en bra kamp fordi det ofte er den siste kampen i et VM som alle husker. Dessuten er det viktig for oss å være best i verden, bak de fire store nasjonene, når vi skal utvikle landslaget videre. sier Petersen.

Innebandyfakta
Perioderesultat: 0-3, 3-1, 2-2
PRAHA: Kamp om 5. plass i VM i innebandy for herrer, søndag.
O2-arena.
3.267 tilskuere.
Mål: 0-1 (2.12) Janis Jansons (Atis Blinds), 0-2 (3.10) Ivo Preiss (Blinds), 0-3 (9.36) Ingus Laivins (Ivars Jekabsons), 0-4 (26.04) Blinds (Dailis Skrudritis), 1-4 (29.59) Tommy Midtsveen (Ketil Kronberg), 2-4 (33.47) Morten Olsen (Willy Fauskanger) i spill 5 mot 4, 3-4 (37.31) Ole Mossin Olesen (Erik Viggo Nielsen), 4-4 (44.01) Thomas Stræte (Kronberg), 4-5 (46.34) Artis Raitums (Jansons), 4-6 (54.48) Jansons (Raitums), 5-6 (56.27) Olesen (Kronberg).
Utvisninger: Norge 1x2 min, Latvia 4x2 min.
Dommere: Cerny, Janousek, Tsjekkia.
Norges lag: Tomas Näsholm (målvakt) - Espen Evensen, Morten Olsen - Ketil Kronberg, Thomas Stræte, Tommy Midtsveen (1. femmer), Erik Viggo Nielsen, Tu Tran Minh - Willy Fauskanger, Andreas Sletten, Raymond Evensen (2. femmer), Jørn A. Isnes, Lars Harald Eide - Ole Mossin Olesen, Michael Aas, Jon Esben Skaug (3. femmer).
Lars Erik Torp, Stian Skau og Runar Snellingen spilte også.