Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Viktig å bli nummer fem

Den norske troppen til VM er trolig fulltallig når den siste kampen spilles mot Latvia søndag klokka 10.10. Kampen kan bli viktig med tanke på neste VM.

PRAHA, TSJEKKIA: - Vi vil gjerne bli nummer fem dersom det blir slik at det gir oss lag nummer fire i pulja i neste VM. Vi har dessuten gjort et godt VM spillemessig, og har fokus på å gjøre en god avslutning, og ta med oss den gode følelsen hjem i den videre satsingen, sier landslagssjef Johnny Petersen.
Han vil svært gjerne være best i verden, bak de fire beste nasjonene som har lagt beslag på topplassene siden 2002.

Norge har slitt med litt småproblemer de siste dagene.
Espen Evensen har ikke trent de to siste dagene, med en sår lyske, mens Willy Fauskanger har stått over med forkjølelse.

Søndag er begge klare til kamp, og blir viktige når Latvia skal forsøke å slå Norge for første gang. Så langt har sju møter endt med seks norske seirer og en uavgjort.
- Det blir viktig for oss å ha full konsentrasjon. Klarer vi å fullføre med det høye presset vi hadde mot Latvia i Oslo i november, håper vi på en skikkelig VM-avslutning. Det betyr at vi må gjøre få feil, ikke slå bort ballen enkelt og ikke gå oss bort med tre spillere for høyt på banen, understreker Petersen.

Norge kommer trolig til å åpne kampen hovedsakelig med to rekker, med ei tredje rekke som avlaster.

Latvia har vært bedre i Tsjekkia enn i de to treningskampene i Norge for en drøy måned siden.

Først og fremst har de bedre form mener veteranen Janis Janssons.
- Etter treningskampene mot Norge og kampene her i VM, vet vi veldig godt hvordan Norge spiller, og håper å bruke det til vår fordel. Vi har utviklet oss inn mot, og i VM, sier Janssons. Latvia har blitt nummer sju, sju, seks og fem i de siste fire VM-turneringene, og hadde som mål å gjøre det bedre i år. Nå må de spille om femteplassen, en kamp de tapte mot Norge i Sveits i 2004.
- Det siste steget fra 5. plass til semifinale er veldig stort, både for oss og Norge, men vi gir ikke opp. Vi jobber videre, smiler Janis Janssons.

Latvia har brukt VM-turneringen til å øve på mange nye ting. Blant annet tok de ut målvakten og spilte 6 mot 5 de siste minuttene mot Sverige, selv om de lå under med sju-åtte mål.
- Det er viktig for oss å øve mot de beste lagene, dersom vi skal klare å slå dem. En sånn situasjon var en ypperlig anledning for oss, sier Janssons.

Lagenes resultater i VM:
Norge - Danmark 7-3 Latvia - Russland 4-3
Norge - Sveits 6-9 Latvia - Italia 9-3
Norge - Estland 13-5 Latvia - Tsjekkia 3-5
Norge - Finland 5-15 Latvia - Sverige 4-12

Total målforskjell:
Norge 31-32 Latvia 20-23

tekst: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no