Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norske dommere i VM-finalen!

Kim-Alexander Hofgaard Jørstad og Rune Ali Zouhar dømmer VM-finalen i innebandy mellom Sverige og Finland søndag. Det blir deres siste internasjonale kamp sammen.

PRAHA, TSJEKKIA: Tidligere i uka var det solgt 16.000 billetter til VM-finalen i innebandy, noe som er ny rekord. Hockeyhallen O2-arena har 17.000 sitteplasser.
Kim-Alexander Hofgaard Jørstad gleder seg veldig til å ta fatt på sin første VM-finale.
- Jeg føler at det er en nesten syk anerkjennelse å få nå, etter at vi under første dagen av VM ga beskjed til den internasjonale dommerkomiteen at vi nå gir oss som par. 17.000 tilskuere, hvis det blir fullt, blir en enorm opplevelse, innrømmer 34-åringen med 11 sesonger bak seg som internasjonal dommer, og 104 kamper før VM startet.

Mange VM bak seg
Sammen med Rune Ali Zouhar har han mange meritter fra internasjonale turneringer og kamper med de beste lagene i verden, men aldri en VM-finale. Blant annet har de dømt flere E-cupfinaler for klubblag, og mange VM-turneringer de siste årene.
Mange mente dommerne fra Bygdøy/Monolitten i Oslo ble forbigått under VM i Globen i 2006, men nå får altså den største oppgaven et dommerpar kan få i internasjonal innebandy.
- Det er morsomt å få en slik avslutning på dette mesterskapet. Vi har jobbet hardt inn mot VM, like hardt som spillerne, for å komme i posisjon til en slik finale. Når dette ble klart er det en anerkjennelse for at vi har holdt et bra nivå i turneringen. I denne VM-turneringen er de åtte beste dommerparene i verden med, forklarer Jørstad.

To kamper igjen…
Etter åtte internasjonale sesonger sammen, gir de seg ikke bare med internasjonale kamper. Førstkommende fredag dømmer de sin siste kamp i eliteserien hjemme, oppgjøret mellom Greåker og Gjelleråsen.
- Jeg føler at jeg har gjort mitt nå. Jeg har vært dommer på toppnivå i Norge siden 1991-1992, forklarer Jørstad.
Rune Ali Zouhar er fortsatt i en tankeprosess om han skal fortsette med en ny makker eller ikke.
Kim er innstilt på å gjøre mer for dommerne i Norge fra neste sesong.
- Først og fremst skal jeg få mer tid til jobb og familie i første omgang, men på sikt har jeg veldig lyst til å jobbe med utvikling. Jeg har mange klare tanker om hvordan ting kan gjøres annerledes, og håper å kunne være en tydelig del av arbeidet med dommere i årene som kommer, forklarer pipeblåseren.
Jørstad og Zouhar blir det andre norske paret som dømmer VM-finalen i innebandy for herrer. I 2000 dømte Per Christian Westreng og Pål Espen Groth finalen i Jordal Amfi da VM gikk i Norge.
Den kampen vant Sverige 5-3 over Finland.

PS! Finalen i innebandy spilles i Praha klokka 16.10 søndag ettermiddag, og går direkte på TV4 sport, web og Eurosport 2.


tekst: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no