Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Innebandy anerkjent av IOC

Singapore best fra Asia
PRAHA, TSJEKKIA: Japan ledet 2-0 etter om lag halve kampen, men Singapore fikk hull på byllen og tro på seier. Til slutt vant de 4-2, og tok sin beste VM-plassering for herrer.
Laget viste stor framgang i årets VM, og tok blant annet sine to første seirer mot europeiske lag i VM-sammenheng, da de slo Storbritannia og Slovenia.
15. plass ble det dermed i årets VM-rangering for laget som bare i 2006 bare slo Australia, i 2004 ble sist, og i 2002 bare slo Malaysia.
Målvakt Abdul Khalique Arshad Sanusi ble kåret til Singapores beste, etter å ha reddet 30 av 32 skudd, foran noen få tilskuere fra begge lag.

Jonsson tapte styreplassen i IFF med bare to stemmer
PRAHA, TSJEKKIA: Tomas Jonsson var innstilt av Norges Bandyforbund til en ny periode i styret i det internasjonale innebandyforbundet (IFF).
- Jeg var litt forberedt på at det kunne skje, fordi mange nasjoner mener at Skandinavia har hatt for mange representanter. Dermed har Norge og Danmark, som de minste nasjonene, kanskje mindre støtte enn Sverige og Finland. Jeg har sittet i styret i 16 år, og for meg det ikke så farlig å få noen ekstra frihelger, men for Norge er det litt dumt at vi ikke fikk tid til å lansere en ny kandidat som kan være med i årene framover, forklarer Jonsson.
På lørdagens kongress tapte han plassen med to stemmer til nederlandske Hans Botman.
- Det var et veldig jevnt valg, men Tomas tapte sin plass, forteller president Tomas Eriksson, som ble gjenvalgt.
Dermed består styret i IFF de neste to årene av en representant fra de fire store nasjonene, Sverige, Finland, Tsjekkia og Sveits, i tillegg til B-VM-nasjonene Nederland og Australia, i tillegg ril presidenten fra Sverige: Hans Botman, Nederland (ny)
Per Jansson, Sverige
Risto Kauppinen, Finland
Stephen King, Australia (ny)
Renato Orlando, Sveits
Filip Suman, Tsjekkia.

Tyskland tilbake blant de beste
PRAHA, TSJEKKIA: Tyskland sikret seg en plass i neste VM i Finland, etter ett mesterskap på B-nivå.
Riktignok kunne de ha kvalifisert seg til det nye spillesystemet i løpet av 2009, men som vinner av årets B-VM er de allerede sikret en plass.
Tyskerne vant 11-7 over Polen, en i match som svinget voldsomt.
Tyskerne ledet 4-1 etter første periode, men Polen utliknet til 4-4 før tyskerne fikk fart på spillet igjen, og avgjorde kampen med 5-0 på de siste 12 minuttene av midtperioden.
I tredje periode kontrollerte de inn til seier. Manuel Mucha scoret to mål og ble kåret til Tysklands beste.
Norge møtte Tyskland i forrige VM i Sverige, og vant 9-4.
USA vant kampen om tredjeplass i B-VM etter å ha tatt ledelsen 4-0 før det var gått sju minutter av kampen.
Ingen av de "norske" spillerne hadde målpoeng i oppgjøret mot Østerrike, som endte 9-5.

VM-land må ha hjemlig serie
PRAHA, TSJEKKIA: IFF har utarbeidet en ny visjon der de har som mål å ha 100 medlemsland i 2020.
Det betyr 52 nye aktive land i løpet av de neste 12 årene.
Nytt fra 2012 er at det skal utvikles et nytt lisenssystem for medlemsnasjonene. Alle som skal delta i VM ikke bare kan ha et landslag, men må ha et hjemlig seriesystem som også kan sørge for bredde og utvikling i hver nasjon.
Dette er også et av OL-kriteriene for å få ordinært medlemskap i IOC. Innebandy kan tidligst komme med på OL-programmet i 2020.
De neste årene skal IFF jobbe med å bli enda bedre på markedssiden og styrke tv-dekningen som har fungert godt i Tsjekkia, med mange tv-kamper i flere nasjoner og alle kamper direkte på internett.
- I tillegg må vi arbeide med å få begge kjønn representert i IFFs styrende funksjoner i årene som kommer. Det er viktig for vårt videre arbeid og internasjonal status, sier generalsekretær John Liljelund.
Etter kongressen lørdag har IFF nå 32 ordinære medlemmer og 16 med provisorisk medlemskap.
Nye ordinære medlemmer er blant annet Island, Frankrike og Pakistan med flere.

tekst: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no