Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Innebandy anerkjent av IOC

Innebandy ble torsdag gitt et prøve-medlemskap i den Internasjonale Olympiske Komité. Det gjør det lettere for idretten å vokse seg større.

PRAHA, TSJEKKIA: - For en så ung idrett som vår, er det fantastisk å få en slik IOC-anerkjennelse allerede etter 18 år, sier generalsekretær i Norges Bandyforbund, Tomas Jonsson.

Han peker på den enorme utviklingen innebandy har hatt internasjonalt i løpet av disse årene, og at idretten appellerer til det IOC er på jakt etter blant nye idretter.
- Vi har flere fordeler gjennom at vi har mange ungdommer, mange utøvere i verden, unge tilskuere og en relativt god balanse mellom kjønnene, sier Jonsson.

Alt dette er noe IOC legger vekt på når de velger nye idretter inn i den olympiske familien.
- Dette er en stor dag for innebandy i hele verden. Et slik medlemskap åpner dører for oss i mange land det tidligere har vært vanskelig å komme inn. Ikke minst var det svært positivt for oss at samtlige 15 medlemmer i IOC Central Board stemte for vårt provisoriske medlemskap, sier president i det Internasjonale Innebandyforbundet (IFF), Tomas Eriksson.

Pr. i dag er det 48 godkjente nasjoner med i IFF. Det siste tilskuddet i familien er Sierra Leone, som ble godkjent som medlem fredag. Forbundets visjon er at det i 2020 skal være 100 medlemsland.

Det finnes om lag 300.000 lisensierte spillere i verden, og det anslås at det er om lag 1,9 millioner mennesker på kloden som driver med innebandy som aktivitet.

Innebandy har fått et provisorisk medlemskap i forsøket på å oppnå alle betingelsene for å få status som fullverdig OL-idrett. Dette går blant annet på antall medlemsnasjoner, utbredelse i alle verdensdeler.

Et av kravene fra IOC er at det skal være 75 nasjoner i forbundet for å få ordinært medlemskap.
- Dette er starten på en lang reise som vil hjelpe oss til å utvikle vår sport, og oppfylle de kravene som stilles til oss som en OL-idrett, både i kvantitet og kvalitet, sier Eriksson.

IFF ble stiftet i 1986, og målet de siste to årene har vært IOC-status. Dermed kan mange medlemsland nå få støtte av sin respektive olympiske komiteer i forsøket på å utvikle seg.

Det tidligste innebandy kan stå på OL-programmet er i 2020, siden programmet bestemmes sju år i forveien.

tekst: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no