Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Espen endelig på VM-laget - og best

Han har vært ønsket på landslaget i mange år, men har ikke deltatt siden 2001. Til årets VM sa Espen Evensen ja, og har takket med solid backspill og er best på det norske laget i pluss-minus.

PRAHA, TSJEKKIA: Espen Evensen fra Gjelleråsen har lenge hatt kvaliteter til å spille på landslaget. 27-åringen har vært blant de mest solide i eliteserien i mange år.
Det var imidlertid først da VM ble flyttet til desember, at det ble skikkelig aktuelt å være med.
- Med VM i mai har sesongen hjemme i Norge vært ferdig lenge, og jeg har følt at innebandy har tatt så mye tid resten av sesongen, at jeg ikke har vært motivert til å forlenge den så lenge som det har vært nødvendig. Med VM i desember ble det litt lettere, forklarer Evensen.

Litt nysgjerrig på nivået i år
Han var med landslaget til Danmark i 2001, men følte ikke at det var noen stor opplevelse da, som 19-åring.
I år har han vært litt mer nysgjerrig på hvordan det er å spille mot de beste i verden, og teste seg sjøl mot de beste.
- Det har vært spennende, absolutt ålreit. En back her får vel omtrent like mye tid som en løper hjemme i eliteserien, forklarer Evensen, som der er senter.
Han startet som løper, og spiller senter i klubblaget. Som back i VM har stadig vært på tur framover, selv om det er unormalt at en back er bak motstanderens mål.
- Jeg har sans for det å spille back, hvis det er på et høyt nivå. Det er krevende, for det stilles store krav til spillende backer.

En av de første på lista
Landslagstrener Erik Hæren var glad da Evensen sa ja til å bli med til Tsjekkia.
- Espen er en moderne back vi gjerne ville ha med til VM, kjapp, trygg og bra defensivt. Og alltid god med ballen. Han var en av de som sto først på lista vår da vi tok over.
27-åringen har fungert godt i 1. rekka, og har utfylt Sarpsborgs Morten Olsen på en god måte. Samspillet med Tommy Midtsveen og tidligere lagkamerat Ketil Kronberg har også fungert godt.
- Med Espen og Morten sammen, fikk vi en komplett rekke når det gjelder tempo, skudd og samspill, sier Hæren.
Også Evensen er fornøyd med rekkas prestasjoner.
- Bortsett fra at vi kom litt tregt i gang mot Danmark, føler jeg vi har hatt tempoet inne. Vi spilte tross alt 0-0 mot Finland de første 40 minuttene, og vant vår kamp mot Sveits 4-1. Det var grisebra!
Så langt i VM har det blitt to målgivende pasninger, men dommeren oppdaget bare det ene.
- Skuddet er mitt store problem, og Norge må ikke være avhengig av at jeg skal skyte oss til seier, ler Gjelleråsen-spilleren.
- Jeg skulle ha scoret mot Finland, jeg hadde et volleyskudd redd i kroppen på keeperen.

Mellom
Tross VM-suksess vil han likevel ikke love noe om hvor mye landslagsspill det blir i årene som kommer.
- Alder er ikke noe problem, det handler om motivasjon og jobb, som for mange, sier Evensen, som til daglig er webdesigner.
Kanskje kan en opplevelse av semifinalene og finalene i O2-arena i Praha bidra til å motivere ham i noen år framover.
Så langt har han 1.600 tilskuere på en NM-finale i Sarpsborg som personlig rekord. Så mange kommer det kanskje ikke klokka 10.10 søndag morgen, når Norge møter Latvia, men i semifinalen til Tsjekkia og i finalen kommer det til å bli enorm stemning i arenaen som tar 17.000 tilskuere.
Det å oppleve den stemningen kan trolig motivere mange til å fortsette til VM i Finland i 2010.
Foreløpig er nemlig finalen i Hartwall Arena i 2002 det råeste innebandy-verdenen har opplevd i slike finaler.
Og om to år ligger det an til Hartwall igjen.
PS! Det er bare 900 av 17.000 billetter igjen i salg til søndagens finale.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no