Norge spiller om 5. plass

Norge - Finland 5-15
Norge spiller mot Latvia om 5. plass i innebandy-VM for herrer. Finland ble som ventet for sterke onsdag, og vant 15-5.

OSTRAVA, TSJEKKIA: Norge hadde en teoretisk sjanse til semifinale i VM i Tsjekkia, men måtte da slå sølvlaget i forrige, VM, Finland.

Finnene ledet 2-0 etter sju minutter av første periode og så ut til å ha god kontroll på kampen.
Resten av perioden var imidlertid Norge vel så farlige, og i tillegg til Lars Harald Eides scoring på et langskudd fra midten, hadde Ketil Kronberg et skudd i stolpen og Norge flere gode sjanser og vant skuddstatistikken 13-7.

I den andre perioden gjorde Finland noen endringer i rekkene og satte opp tempoet betydelig. Det ga 7-0 på de første 13 minuttene, og kampen var avgjort.
- Vi kunne ha ligget i en boks hele kampen, og tapt 5-0, men hva hadde vi lært av det? Vi ville prøve å spille innebandy mot Finland, og vi våget å stå fram forsøke. Derfor slipper vi også inn flere mål enn noen av de andre motstanderne. Vi går i angrep med tre og fullfører kontringer, det gir oss fem mål, men også et bevis på at det er et stykke opp til et av verdens beste lag, sier landslagssjef Johnny Petersen.

Han var svært godt fornøyd med den første perioden, som viste at Norge matcher de beste i deler av kampen.
- Det gjorde vi også mot Sveits, med unntak av tre minutter i starten på tredje periode. Nå var det noen minutter i starten av andre periode. Det er mentalt tøft å få to mål i mot på 20 sekunder mot et så godt lag, innrømmer Petersen.

Han føler likevel ikke at tapet mot Finland er representativt for det Norge har prestert i VM, der det ble to seirer mot Danmark og Estland på imponerende vis, og over to perioder der Norge var fullt på høyde med Sveits.
- Mot et så godt lag som Finland ser vi at vi ikke har tre rekker som er gode nok i dag. 1. rekka anført av Ketil Kronberg holder internasjonalt tempo og kvalitet, og har 0-0 i sin kamp etter to perioder (1-9). De ender på minus til slutt, men kunne ha scoret flere mål med litt større marginer.

Norge gjorde noen endringer i sitt lag midtveis i andre periode, og holdt nullen de siste sju minuttene, i tillegg til at Runar Snellingen kom inn og scoret på straffeslag da Jon Esben Skaug ble ulovlig stoppet av Mika Kohonen i en kontring.

Raymond Evensen og Michael Aas avsluttet kampen som backer, mens Lars Erik Torp og Stian Skau kom inn og spilte offensivt. I tillegg kom Snellingen inn offensivt i tredje periode.

Andreas Sletten scoret sitt første mål i årets VM, på sin egen 31-årsdag da han satte inn 3-13 midtveis i siste periode. Sletten ble også kåret til Norges beste i kampen, mens Tero Tiitu med fire mål ble Finland beste.
- Nå reiser vi til Praha for å vinne kampen om 5. plass, og vise at vi er det beste laget i verden etter de fire beste som har fått et lite forsprang på resten. Det at vi har en mye bedre offensiv plan for spillet vårt, og at vi gjør det bedre enn 7. plassen for to år siden, viser at vi er på rett vei igjen, fastslår Johnny Petersen.

Norge måtte vinne med minst to mål mot Finland for å ha en sjanse til å gå videre til semifinale.
Finnene hadde vunnet 13 av 13 kamper så langt, og sist lagene møttes i VM-sammenheng var for ti år siden, i Tsjekkia. Da vant Finland 4-0.

Innebandyfakta
Perioderesultat: 1-2, 1-7, 3-6.
OSTRAVA: Fjerde og siste kamp i VM i innebandy for herrer, onsdag.
913 tilskuere.
Mål: 0-1 (3.04) Harri Forsten (Kari Koskelainen), 0-2 (7.16) Tero Tiitu, 1-2 (10.28) Lars Harald Eide (Jon Esben Skaug), 1-3 (21.21) Mikael Järvi (Mika Kohonen) i spill 5 mot 4, 1-4 (21.41) Lasse Vänttinen (Ricki Hyvärinen), 1-5 (26.10) Tiitu (Jani Kukkola), 1-6 (27.17) Santtu Manner (Hyvärinen), 1-8 (32.12) Tiitu (Juho Järvinen) 1-9 (32.48) Manner (Hyvärinen), 2-9 (38.55) Runar Snellingen (straffeslag), 2-10 (45.04) Koskelainen (Forsten), 2-11 (45.47) Kukkola (Järvinen), 3-11 (46.46) Andreas Sletten (Skaug), 3-12 (50.08) Tiitu (Järvinen), 3-13 (53.07) Koskelainen (M. Kohonen) i spill 5 mot 4, 3-14 (54.11) Forsten (Mika Kavekari) i spill 4 mot 5, 4-14 (54.28) Morten Olsen (Willy Fauskanger) i spill 5 mot 4, 5-14 (57.18) Fauskanger (Ole Mossin Olesen), 5-15 (59.18) Hyvärinen (Vänttinen).
Utvisninger: Norge 3x2 min, Finland 1x2 min.
Dommere: Martin Polverari, Mike Bengtsson, Sverige.
Norges lag: Johan Svärd (Tomas Näsholm fra 32.49) (målvakter) - Espen Evensen, Morten Olsen - Ketil Kronberg, Thomas Stræte, Tommy Midtsveen (1. femmer), Erik Viggo Nielsen, Tu Tran Minh - Willy Fauskanger, Andreas Sletten, Raymond Evensen (2. femmer), Jørn A. Isnes, Lars Harald Eide - Ole Mossin Olesen, Michael Aas, Jon Esben Skaug (3. femmer).
Stian Skaug og Lars Erik Torp spilte fra ca. midt i andre periode.
Runar Snellingen spilte deler av 3. periode.

Tekst: Henning Rugsveen