Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Slik går Norge til semifinale

Norge møter Finland til siste gruppekamp klokka 14. Norge kan gå til semifinale på bekostning av Sveits dersom vi vinner med minst to mål og scorer 4.

OSTRAVA, TSJEKKIA: Få i innebandy-VM tror Norge kan vinne, men det norske laget er klart på at de skal gå ut og gjøre en god jobb mot Finland.
Suomi har vunnet 13 av 13 landskamper mot Norge tidligere, og er klar som gruppevinner før den avsluttende gruppekampen.
- Resultatet er ikke så viktig for vår del før kampen. Vi ønsker å ha stigning i VM i vårt eget spill, og håper å gjøre en bra kamp. Så ser vi hva resultatet er etterpå, og om vi har en god følelse, sier assistenttrener Erik Hæren.
Han understreker at det ikke er umulig å slå Finland.
- Hvis Norge kan slå Brasil i fotball, kan vi slå Finland i innebandy. Se på det norske hockeylandslaget, etter flere år med mange tap, har de overrasket flere lag i A-VM de siste årene, forklarer Hæren.

Han har sett et finsk lag som har vært opptatt av trygt defensivt spill i første VM-kampene.
- De har hatt et utrolig defensivt fokus. Vi håper vel nå at de skal gå litt mer offensivt ut, slik at vi får litt mer rom for angrepsspillet vårt.

Tidligere har det blitt mange mål i kampene mot Finland, og Hæren tror ikke på noen målfattig kamp i VM.
- I kampen mellom Finland og Sveits ville sveitserne begrense tapet og Finland var ikke villig til å by opp offensivt. Jeg tror ikke det blir slik i vår kamp, jeg tror fort det kan bli 7-8 mål til det laget som vinner, og jeg håper jo det er oss. Vi må fortsette trenden vi har hatt i VM, med bra defensivt spill, kontre ordentlig og avslutte angrepene, slik at de ikke får kontringer og enkle scoringer.

Teorien
Resultater så langt:
Norge - Sveits 6-9
Finland - Sveits 4-0

Norge - Finland
Norge vinner med ett mål: Finland og Sveits går videre på målforskjell i innbyrdes oppgjør.

2-0: Sveits går videre sammen med Finland, på flere scorede mål enn Norge.

3-1: Norge 9-10, Sveits 9-10.
Total målscore i hele gruppa blir avgjørende. Norge får 29-18 og +11, noe som betyr at Sveits må vinne med 11 mål mot Danmark, dersom de scorer minst 14 sjøl.
Dersom Norge vinner 3-1 over Finland, og Sveits vinner 13-2 over Danmark blir semifinaleplassen avgjort ved loddtrekning.

4-2 og over: Norge går videre på flere scorede mål enn Sveits.

Seier med tre mål: Norge går videre som gruppetoer bak Finland.

Seier med fire mål eller mer: Norge går videre som gruppevinner med Finland på andreplass.

Finland vinner: Alt er ved det vanlige i innebandyverdenen, og Norge spiller igjen om femteplass, trolig mot Latvia, søndag.

Uavgjort: Finland og Sveits går videre, men Norge tar poeng fra våre naboer i øst for første gang.

Tekst: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no