Småplukk fra VM

Tre på all-star for dagen
OSTRAVA, TSJEKKIA: Norge fikk tre spillere på all-star-laget for dagen mandag.
Hver dag tar arrangøren ut et all-star-lag basert på de fire kampene som spilles i A-gruppa, og etter 13-5 over Estland fikk Norge tre av seks spillere.
Johan Svärd ble kåret til dagens beste målvakt etter flere fenomenale redninger, spesielt i første periode, før Norge koblet grepet på kampen. De var på en måte matchvinnende, for dersom Estland hadde tatt ledelsen, kunne de blitt vanskelige å slå i defensiv formasjon.
Med på laget kom også Ketil Kronberg og Willy Fauskanger, som begge hadde tre scoringer og to målgivende pasninger i kampen mot Estland.
Øvrige på all-star-laget mandag var backene Juha Kivilehto fra Finland og Stig Thorsteinsson fra Danmark, med Daniel Calebsson som senter, etter 18-1-seieren over Russland.

Kim og Rune dømmer Tsjekkia-Latvia
OSTRAVA, TSJEKKIA: Etter to dager i B-VM er Kim A. Hofgaard Jørstad og Rune Ali Zouhar klar for en spennende kamp i A-VM tirsdag.
Det norske dommer oppgjøret mellom Latvia og Tsjekkia, som ventes å få minst 4.000 tilskuere, og går direkte på tv.
Kampen er også avgjørende for hvem som går til semifinale. Tsjekkia trenger å nullstille seg etter Sverige-kampen, hvis ikke kan Latvia snyte dem for semifinaleplassen hvis de vinner.

Norge-rekka dominerte pressekampen
OSTRAVA, TSJEKKIA: Resten av Verden slo Tsjekkia 9-7 da journalistene i VM møttes til kamp mandag kveld.
23.15 blåste dommerne i gang kampen, og begge lag hadde klart å skrape sammen tre hele rekker pluss målvakt.
En håndfull i vaskepersonalet fulgte kampen tett fra tribunen, og fikk se Resten av Verden ta ledelsen tidlig, da førsterekka bestående av Lars Bunæs som venstrekant og Henning Rugsveen som senter, kombinerte flott. En tversoverpasning fra sistnevnte ble ekspedert i mål av Bunæs.
- Vi hadde helt klart fordel av å ha spilt internkamp i det norske laget søndag, sier Henning Rugsveen til Henning Rugsveen.
Bunæs scoret to mål i kampen, mens Rugsveen noterte ett mål og en målgivende.
Den norske rekka besto for øvrig av Sebastian Nurmi fra Innebandymagazinet.
Det var uttrykt stor bekymring rundt dette før kampen, for i Danmark i 2007 var Nurmi svært svak. Mandag overrasket han imidlertid i den gode rekka, og må ha spilt sin livs match som utespiller.
Ellers besto femmeren av danske Louise og svenske Mattias, og rekka var hjernen bak fem av målene til verdenslaget.
De øvrige to rekkene var ei fra innebandymagazinet og ei rekke med tyskere og sveitsere.
Etter to perioder sto det 7-1, og frustrerte tsjekkere toppet laget i siste periode og lyktes nesten. 7-7 sto det da Resten av Verden våknet og vant 9-7 etter at Bunæs satte ballen i åpent mål fra egen banehalvdel.
PS! På grunn av ekstrem stølhet, kommer det neppe flere saker på innebandy.no i løpet av fridagen tirsdag…

Tekst: Henning Rugsveen