Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

Norge mest effektive i VM

Norge er det mest effektive laget i VM etter tre kamper. Av Norges 73 skudd, har 26 gått i mål, noe som betyr litt mer enn hvert tredje skudd.

OSTRAVA, TSJEKKIA: Norge leder statistikken foran Sveits med svært liten margin, henholdsvis 35,62 og 35,56 prosent. Sveits ledet før Norge møtte Estland mandag, men Norge pyntet på statistikken med sine 13 mål.

Med tre kamper, en mer enn mange av motstanderne, er det mange norske i toppen av poenglista i VM etter tre dager.
David Gillek fra Sverige leder med 11 poeng (9+2). Også Willy Fauskanger har 11 poeng, men to mål mindre.
Raymond Evensen er nummer fire, Ketil Kronberg fem, Tommy Midtsveen seks og Thomas Stræte nummer 13.
Niklas Jihde er nummer 34 med tre poeng etter å ha stått over Sveriges kamp mot Russland (18-1)…

Norge er nummer tre når det gjelder å utnytte overtall i VM. Sju overtallsspill har gitt fire mål, eller 57 prosent. Sverige er best med full uttelling: Fire overtall - fire mål.

I undertall har motstanderne scoret på 38 prosent av mulighetene, tre mål på åtte forsøk. Det holder til en femteplass i A-VM så langt.

Med tre kamper klokka 20 om kvelden, er Norge nest dårligst på tilskuerstatistikk i VM. 398 har i snitt fulgt de norske kampene, fire mer enn Danmarks snitt for to kamper.

Best på poeng:
Willy Fauskanger 11 (7+4), foran Raymond Evensen 10 (4+6).

Mest spilletid utespillere:
Ketil Kronberg, 1 time 20 minutter og 37 sekunder, 26 minutter og 52 sekunder pr. kamp!

Flest bytter på banen:
Ketil Kronberg og Morten Olsen med 74, et snitt på 24,67 pr. kamp.

Best pluss/minus:
Espen Evensen med pluss 7. Med det er Gjelleråsen-spilleren nummer ti i VM. Foran er det ni svensker…

Mest utvist:
Jørn A. Isnes med seks minutter, tre to-minuttere. Det er verst i VM, med unntak av Kristian Talme på Estland, som fikk 2+10 minutter mot Norge.

Antall med poeng:
11 av 18 utespillere har målpoeng så langt, i tillegg Tomas Näsholm.

Best redningsprosent:
Johan Svärd med 23 redninger på 28 skudd, 82,14 prosent.

Best uttelling på skudd som treffer mål:
Raymond Evensen med mål på 66,67 prosent av skuddene, det vil si fire mål på seks skudd.

Spiller kortest bytter:
Erik Viggo Nielsen og Michael Aas, som bytter etter 49 sekunder i snitt.

Best på dueller:
Willy Fauskanger med 52 prosent (9-8). Det holder bare til 26. plass blant alle spillerne i VM, men av alle som har tatt mer enn fem dueller, er det en 12. plass i VM så langt.

Tekst: Henning Rugsveen