Norge knuste Estland

Norge - Estland 13-5
Norges innebandyherrer hadde ingen problemer med å slå Estland i VM mandag. Dermed lever fortsatt semifinalehåpet, selv om det blir tøft å slå Finland.

OSTRAVA, TSJEKKIA: - Hvis Finland slår Sveits, skal vi møte et finsk lag som ikke har mye å spille for, og har spilte fire kamper på fire dager. Vi må i hvert fall gå ut og forsøke, selv om det selvfølgelig bli vanskelig, sier landslagssjef Johnny Petersen.
Estland hadde lite å stille opp med mot Norge, selv om de bare hadde tapt med ett må for Sveits, og tapte 0-7 for en av VM-favorittene, Finland. Norge var konsentrert gjennom nesten hele kampen, og ga årets overraskelseslag i A-VM får sjanser.

Tremålsscorer Ketil Kronberg ble kåret til Norges beste spiller.
- Det var herlig at vi klarte å løfte oss etter det skuffende tapet for Sveits. Vi starter litt rufsete og får ikke så godt utbytte av vårt høye press som vi håpet. Johan reddet et par kjempesjanser, sier lagkaptein Kronberg.

Kampen som ville avgjøre om Norge minst ble nummer tre i gruppespillet startet bra for det norske laget. Allerede etter 35 sekunder hadde laget en ball i mål som ble annullert fordi dommerne hadde blåst.
Etter sju minutter scoret Norge på en fin overgangsmulighet der Raymond Evensen avsluttet direkte.

Estland reduserte til 1-1, før Norge økte til 3-1 ved Thomas Stræte og Ketil Kronberg, det siste på en fin kontring.
Åpningsperioden var spennende og bølget fram og tilbake. VM-debutant Johan Svärd i det norske målet leverte flere svette redninger, blant annet på et skudd fra fem meter, som han med en refleks-redning. Svärd hadde tre-fire klasseredninger, og reddet et straffeslag. Svärds innsats holdt Norge inne i kampen i første periode.

Norge fikk en pangstart på andre periode da Tommy Midtsveen scoret på bakerste stolpe etter 50 sekunder, etter fin pasning av Thomas Stræte.
Utover i omgangen hang ikke Estland med, mens Norge spilte effektivt, og gikk rett på mål. Ole Mossin Olesen og Willy Fauskanger økte til 6-3 før motstanderne gikk litt sure og dro på seg mange utvisninger som følge at høyt norsk tempo.
Ketil Kronberg, Tommy Midtsveen og Willy Fauskanger scoret alle i overtall i løpet av omgangens fire siste minutter.
- Vi fikk uttelling for at vi gikk rundt på tre femmere mens de satset mye på to, og ble litt slitne. I tillegg fikk vi vist at vi kan spille overtall, og scoret tre mål. Mot slutten var det morsomt å se at spillere som har sittet mye på benken, kommer inn og gjør en god jobb, sier Kronberg.

I den tredje perioden kontrollerte Norge resultatet på en langt bedre måte enn mot Danmark, og lot innbytterne komme inn. Stian Skau fra Greåker kvitterte med å score Norges 11 mål, før Willy Fauskanger scoret 12-5 i undertall og Thomas Stræte avsluttet 13-5.
Norge hadde også tre stolpeskudd i perioden.

Norge har fridag tirsdag, og møter Finland i den siste gruppekampen onsdag.
Norge kan gå til semifinale ved å slå Finland, hvis finnene slår Sveits tirsdag.
Norge har imidlertid aldri slått Finland i løpet av 13 landskamper.

Innebandyfakta Norge - Estland 13-5
Perioderesultat: 3-2, 6-1, 4-2.
OSTRAVA: Tredje kamp i VM i innebandy for herrer, mandag.
256 tilskuere.
Mål: 1-0 (7.00) Raymond Evensen (Willy Fauskanger), 1-1 (8.09) Kristian Talme (Henrik Talme), 2-1 (10.13) Thomas Stræte, 3-1 (13.06) Ketil Kronberg (Tommy Midtsveen), 3-2 (14.39) H. Talme (K. Talme), 4-2 (20.50) Midtsveen (Stræte), 4-3 (24.29) H. Talme (Jonas Thomsson), 5-3 (27.53) Ole Mossin Olesen (Michael Aas), 6-3 (29.25) Fauskanger (Evensen), 7-3 (36.13) Kronberg (Evensen) i spill 5 mot 3, 8-3 (37.22) Midtsveen (Kronberg) i spill 5 mot 3, 9-3 (38.19) Fauskanger (Kronberg) i spill 5 mot 4, 9-4 (45.35) Kristjan Puu (Andro Söber), 10-4 (46.19) Kronberg (Espen Evensen), 10-5 (50.14) Daniel Puunberg (Patrik Markus), 11-5 (53.46) Stian Skau (Fauskanger), 12-5 (56.37) Fauskanger (Mossin Olesen) i spill 4 mot 5, 13-5 (58.04) Stræte (Midtsveen).
Utvisninger: Norge 2x2 min, Estland 4x2 min. + 1x10 min.
Dommere: Mikko Alakare, Vesa Vilkki, Finland.

Norges lag: Johan Svärd (målvakt) - Espen Evensen, Morten Olsen - Ketil Kronberg, Thomas Stræte, Tommy Midtsveen (1. femmer), Erik Viggo Nielsen, Tu Tran Minh - Willy Fauskanger, Andreas Sletten, Raymond Evensen (2. femmer), Jørn A. Isnes, Lars Harald Eide - Ole Mossin Olesen, Michael Aas, Runar Snellingen (3. femmer).
Jon Esben Skaug, Stian Skaug og Lars Erik Torp spilte også.