Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Svärd VM-debuterer for Norge

Johan Svärd vokter målet når Norge spiller viktig kamp mot Estland i kveld. 19-åringen har bare spilt innebandy i fem år!

OSTRAVA, TSJEKKIA: Den tidligere Sagene-målvakten står med fem landskamper i statistikken, men det blir bare hans andre kamp fra start når Estland er motstander i den tredje VM-kampen.
Debuten for alvor var den andre mot Latvia i november, da Norge vant 4-3.
Estlenderne har overrasket stort i VM, og Svärd gleder seg. Han håper å være ubeseiret også etter kampen i kveld, med start 20.10
- Det blir morsomt å få spille i VM, selv om jeg sikkert kommer til å være litt smånervøs rett før kampen.
Han kjenner et par av estlenderne godt fra Balrog. I en treningskamp før sesongen gjorde den ene av Talme-brødrene fire poeng mot Växjö.

Svärds store styrke er å spille bra under press. Det finnes neppe mange landslagsspillere som ser like slappe ut på trening, men som virkelig tenner til i kamp.
- Jeg innrømmer det selv at jeg ikke er mer enn 60 prosent på trening, men jeg er 110 prosent i kamp. Jeg trives under press.

Johan flyttet til Norge med foreldre for 11 år siden, og har bodde det meste av livet på denne siden av svenskegrensen. Derfor var det ikke vanskelig å takke ja da landslagsspørsmålet kom.
- Jeg var aldri i tvil. Landslagsspill har vært et av målene siden jeg begynte å satse, og det svenske landslaget var langt unna, ler Svärd.
Han har imponert i svenske serie denne sesongen, på nivå 2. Hans Växjö har ikke tapt med Svärd på banen, og ligger på andreplass. I løpet av noen år håper han å spille i den svenske eliteserien.
- Målet vårt i år er topp tre. Vi har mange unge spillere, seks med erfaring fra U19-landslaget til Sverige.

Svärds styrker som målvakt er i egne øyne gode reflekser og et godt utkast. Søndag fikk Tomas Näsholm sitt første målpoeng for Norge i sin 25. landskamp. Nå vil "junior", også på målgivende-lista.
- Jeg har en del poeng i den svenske serien, og Norge har flere spillere som er gode på lange utkast, Kronberg, Mossin og Runar Snellingen.
Sistnevnte var Svärds lagkamerat i Sagene før han flyttet til Sverige foran denne sesongen. Unggutten er svært overrasket over at gamleklubben ligger på tredjeplass i eliteserien.
- Jeg hadde aldri trodd at de skulle ligge topp tre, ler Norges målvakt mot Estland.

Han håper å vokte det norske målet i mange år framover, når Tomas Näsholm, som bare mangler to år på å være dobbelt så gammel, gir seg på landslaget.
- Nå er det bra for meg å ha med en som har så mye rutine, i mitt første VM.

Tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no