Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Kamp hver dag for dommerne

De norske dommerne har kamp hver dag i gruppespillet, og trives med det. Målet er som alltid - en av de bedre kampene i sluttspillet.

OSTRAVA, TSJEKKIA: Kim Alexander Hofgaard Jørstad og Rune Ali Zouhar gjorde unna Sverige - Italia i sin åpningskamp.

Ikke så spennende for tilskuerne, men like viktig for de to.
- For oss er alle kamper like viktige hvis vi vil dømme gode kamper i sluttspillet, enten det er 1-0, 1-1 eller 16-0 må vi gjøre det like bra. Den første perioden i et VM er du alltid litt ekstra fokusert, men i en slik kamp er det lettere å smile litt og ha en god dialog med spillerne utover oppgjøret, sier Jørstad.

Det norske dommerparet er til sammen det mest erfarne paret i VM, med henholdsvis 103 og 104 internasjonale dommeroppgaver før årets turnering i Tsjekkia.
Akkurat som spillerne har de norske dommerne forberedt seg til årets VM i to år. I fjor var det annet par som fikk representere Norge i dame-VM.

Rune Ali Zouhar innrømmer at de har høye ambisjoner, men at det er mye som påvirker resten av turneringen:
- Vi føler at vi er med og kjemper om de bedre kampene til slutt, dersom vi klarer å prestere 100 prosent av det vi er gode for. Dersom det kommer overraskende resultater og Finland og Sverige ikke er i finale, er det plutselig flere dommerpar som er aktuelle, men går det som mange regner med, håper vi å ha prestert godt nok til å være i diskusjonen.

De åtte antatt beste dommerparene i verden er på plass i Tsjekkia.
Det betyr en hektisk hverdag med fem kamper på fem dager for alle parene, dersom ingen blir sjuke eller skadet.

I utgangspunktet skal alle parene få minst to A-VM-kamper, men i år er programmet for gruppespillet ikke offentliggjort.
- Tidligere fikk vi hele gruppespillet, men i år får vi bare en og en dag. Det er helt i orden, for det er lettere for dommerkomitéen å gjøre endringer da, uten at det blir mye fokus på det. For alle dommerparene er kampene like viktige. At det er kamp hver dag betyr ikke så mye, vi er godt trent, og tåler en kamp hver dag. Vi har jo også fri torsdag, når alle forflytter seg til Praha, sier Jørstad.

Stikkord for årets VM-turnering er ikke noe hokus pokus på dommersida. Nærhet til spillet og flyt i spillet har vært målsettingen, minst mulig avblåsninger dersom spillet tillater det.

PS! Søndag dømte Kim og Rune i B-VM, kampen mellom Nederland og Japan. Mandag har de en ny kamp i B-VM.

Tekst og foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no