Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Søndagens statistikk-godbiter

* Første gang
Singapore tok sin første seier mot et europeisk lag i VM-historien, da Slovenia ble slått 6-5. Dermed var det sikkert en tidligere norsk landslagsstrener som jublet litt ekstra, Christer Olsson.

* Tilskuere Tsjekkia - Sverige
Det var enormt mange tilskuere over 20 minutter før kampstart. Drøyt 5.000 så Tsjekkias åpningskamp mot Russland, men mot Sverige kom det 8.914, ny rekord med over 3.000 i Tsjekkia.

* Finske skader, svenske skader
Henrik Quist kunne ikke spille søndagens kamp mot Tsjekkia på grunn av skade. Det er dumt for svenskene om han er usikker framover, siden de bare har med seks backer til VM. Finske Väänäänen ble skadet på trening denne uka, og kan ikke spille VM. I går var dessuten storstjernen Mika Kohonen sjuk med feber, uten at sjansene til Estland økte. Kohonen bør imidlertid bli frisk hvis Finland skal vinne VM.

* Rundet 25 landskamper
Tomas Näsholm ble den 26. spilleren som nådde 25 landskamper, da Norge møtte Sveits søndag.
Sarpsborg-keeperen er også Norges eldste landslagsspiller gjennom tidene, og inntil han gir seg med flagget på brystet forbedrer han sin egen rekord som i dag er på 36 år og 23 dager.

* Antall mål uten Danmark og Italia
Lørdag ble det scoret 50 mål i de fire kampene i A-VM. Uten Danmark og Italia søndag, men med Finland og Latvia, ble det bare 38 mål, til tross for målfest mellom Norge og Sveits, med 15 nettkjenninger.

* Overlegen leder-seier
De norske lederne fra Østfold ble knust i internmatchen blant laglederne.
Best av sju kamper til tre, team manager, press manager og fysio vant 4-1, og da sjefen, treneren og matrisen ville spille første til sju seirer, tapte de igjen…

* Ingen større utvisninger
Noen tominuttere har det blitt i VM hittil, men større utvisninger på 5 eller 10 minutter , og dermed ingen heller ingen røde kort.
Så snille innebandyspillere har blitt i 2008! Trolig lærte de litt av Norge i 2006, da Sverige vant 8-0 i løpet en av fem minutter i overtall…

* Arrangører med baller
Få baller ble borte søndag, i hvert fall hadde arrangørene satt ut ekstra vakter og gjort nye sikkerhetstiltak, etter at tsjekkiske unger lørdag stakk av med rubbel og bit under oppvarmingen. Når vantvaktene tok pause - i pausene - stjal de ballene ved stolene også…

Tekst: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no