Norge raknet i siste periode

Norge - Sveits 6-9
Norges verdensstjerne Ketil Kronberg inviterte til fest, men for mange norske feil ødela sjansen mot Sveits i innebandy-VM. Det norske undertallsspillet var for dårlig i den viktige kampen.

OSTRAVA, TSJEKKIA: - Vi spiller veldig bra i to perioder, men så gjør vi en del dumme feil innimellom, spesielt i starten av tredje periode. I tillegg sitter vi for mye utvist, det straffer seg i internasjonale kamper, forklarer Ketil Kronberg.
Til daglig er han en av de beste spillerne i verdens beste liga i Sverige.
I går møtte han flere av sine lagkamerater i klubblaget da Sveits var motstander i VM.
Og Kronberg bød lagkameratene og motstanderne opp til dans, og scoret to flotte mål. Norges 2-2 mål var det 200. målet VM-målet for herrelandslaget, og Kronbergs 40. landslagsmål.

Må slå Estland
Norge ledet 5-3, men etter at sveitserne utliknet til 5-5 rett før andre pause, raknet det for Norge i den tredje perioden, der sveitserne scoret fire mål på de første sju minuttene.
Dermed blir Norges vei til en eventuell semifinale svært tøff. Begge de to siste kampene mot Estland og verdenstoer Finland må trolig vinnes.
Mandagens kamp mot Estland må vinnes først, dersom Norge minst skal kunne spille om 5. plass i årets VM.
- Det blir den viktigste kampen vår i VM hittil. Det er i den kampen vi nå kan sikre oss tredjeplassen i gruppa, og spille om femteplass. Sjansene til å slå Finland og gå til semifinale er vel egentlig lik null, sier landslagssjef Johnny Petersen.

- Forskjellig behandling
Landslagssjefen var svært oppgitt over dommerne i kampen. Han mener de drev forskjellsbehandling til fordel for mer meritterte motstandere.
- Jeg skal ikke så mye om det nå, men jeg registrerer at det må være fantastisk å være sveitsisk spiller og få tsjekkiske dommere i begge de første kampene. I åpningskampen mot Estland fikk Sveits flere billige sjanser til å spille i overtall, og avgjorde med fire mål med enn mann mer på banen, til en heldig seier. I dag føler jeg vi blir straffet for ting som sveitserne går fri for, forklarer Petersen.

Personlige feil ga mål
Han innrømmer imidlertid at Norge gjorde det vanskelig for seg selv mot verdenstreerne, etter å ha ledet.
- Vi taper kampen på det siste minuttet av andre periode, og de første minuttene av tredje. Personlige feil gir mål i mot internasjonalt, samtidig som vi må holde oss mer på banen. Også vi scoret den ene gangen vi spilte i overtall. Kampen endte 5-6 i spill fem mot fem, forklarer Petersen.
Han hadde håpet å lede til andre pause, men i stedet utlignet motstanderne med en heldig scoring, og fikk ny "go" i laget.
- Selv om Sveits er blant de beste i verden, er vi skuffet over ha tapt denne kampen, fastslår Petersen.

God utvikling offensivt
Norge fikk en pangstart på kampen da Tommy Midtsveen ga laget ledelsen etter snaue seks minutter.
I perioder spilte Norge svært bra, og viste at de offensive kvalitetene er langt bedre enn i VM for to år siden.
Sveits uliknet imidlertid i overtall, og deretter utnyttet de en dårlig pasning og kontret inn 2-1.
Mot slutten av første omgang svarte imidlertid Norge ved lagkaptein og bestemann, Ketil Kronberg. På en et skudd fra Thomas Stræte styrte han lekkert inn 2-2.
Bare 36 sekunder ut i andre periode sendte han Norge i føringen på en kontring, etter et flott utkast av målvakt Tomas Näsholm. Norge spilte godt i andre periode, og ledet både 4-2 og 5-3 før Sveits spurtet best og utliknet til 5-5 47 sekunder før pause på et skudd som snek seg inn ved første stolpe.
Norge hadde fem utvisninger i kampen, og Sveits utnyttet de tre første overtallene med mål. Dermed ble det vanskelig å slå de regjerende bronsevinnerne for første gang. 18 tidligere møter har gitt null seirer, seks uavgjort og 12 tap.
I forrige VM endte oppgjøret mellom de to lagene 6-6.
Tomas Näsholm spilte sin 25 landskamp for Norge.