Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Lagkamerater møtes som hærførere for hvert sitt lag:
I verdenstoppen seks år etter

Husker du denne saken fra 2002: Nå er Ketil Kronberg en verdensstjerne. I dag møter han kompisen og lagkameraten Mattias Hofbauer til toppkamp. Og Kronberg tror på seiersjanse.

OSTRAVA, TSJEKKIA: "Jeg tror ikke Norge har hatt en spiller med så stort potensial tidligere. Ketil har alle forutsetninger for å bli en av verdens aller største stjerner. Han er rask, har god teknikk og et rykk som få kan matche. Om noen år er han blant de tre største i verden hvis han fortsetter utviklingen".
Ordene tilhørte landslagstrener under VM i Finland i 2002, Anders Karinen.

Kronberg-effekten
Ordene beskrev en unggutt som var læregutt i VM i Norge i 2000, og som viste seg fram i mesterskapet i Finland to år senere.
Nå er han der, helt i verdenstoppen.
Kåret til niende beste spiller i verden før årets sesong startet for alvor.
Men det var før sesongen.
Så langt er han nummer tre på poenglista i den svenske eliteserien etter 12 seriekamper, og har et stort forventningspress på seg til å lede Norge til noe stort i årets VM.
Svenskene kaller det Kronberg-effekten på det norske landslaget. Seks nordmenn har fulgt etter til Sverige.
Slik har Kronberg også blitt lagkaptein.
Han spiller med de beste i verden hver uke. Han herjer med noen av de beste i verden hver kamp.
Derfor vet han hva som skal til.
- Jeg føler at det har gått bra alle sesongene jeg har vært i Sverige, men det har kanskje blitt litt mer poeng i år. Jeg spiller i ei bra rekke, og har fått veldig mye spilletid, forklarer den tidligere Holum-spilleren (Gjelleråsen).

- Flyttet på rett tidspunkt
Forskjellen fra svenske serie til VM, er at det er litt mer tut og kjør i kampene i Tsjekkia, selv om utviklingen i noen kamper i Sverige forteller om flere mål.
- Det bølger mer fram og tilbake her, og lagene i Sverige er bedre defensivt organisert. Vi har som mål å holde oss under fem baklengs i kampene, og har klart det mange kamper. Det er ofte litt stillingskrig i første periode i "Superligan", og da holder resultatet seg nede. Hvis det åpner seg allerede i første, kan det blir mange mål.
Mange mente han burde ha reist til Sverige rett etter VM i 2002, men da følte han seg ikke helt klar.
- Jeg følte at jeg flytta på rett tidspunkt. Kameratene mine i Holum ga seg, og broder'n ble skadet, og jeg hadde spilt fem NM-finaler. Jeg var 25 år da jeg flyttet, og voksen nok til det som ventet, det var viktig, forklarer 28-åringen.
Etter VM i Sverige i 2006 fulgte han landslagssjef Urban Karlsson til Dalen og Umeå.
Siden har det gått oppover, og så langt i år er han altså nummer tre på poengplukkerlista med 26 poeng på 12 kamper. Bare tre har scoret flere mål enn hans 14, og ingen av dem er med i VM.
Her er statistikken hans i Sverige
Sesong K M A P
2006/2007 22 14 17 31
2007/2008 22 20 12 32
Pluss 7 poeng på fire kvartfinalekamper.
2008/2009 12 14 12 26

Kompiser, men rivaler for en dag
I dag blir det en helt spesiell kamp på 28-åringen som er hærfører på det norske laget, og møter kompisen Mattias Hofbauer som lagkaptein for Sveits.
Også han har 14 mål i Dalen denne sesongen, men fire målgivende pasninger mindre.
- Vi ser hverandre hver dag til vanlig, så jeg tror vi begge har ekstra lyst til å vinne. Rett før VM-avreise ble det en del fleiping om denne matchen!
Norge har seks uavgjort og 12 tap på 18 kamper mot sveitserne, og spilte uavgjort 6-6 mot dem i VM for to år siden.
- Jeg føler at vi kan gi dem skikkelig match nå også . Vi må jobbe knallhardt og være på tærne, hvis ikke kan vi fort tape med fem, men er vi mer fra start, kan vi vinne. Det blir en veldig annerledes kamp enn mot Danmark, der vi må være ekstremt tålmodige mens Sveits har ballen mest. Da vil det alltid komme sjanser. Hvis vi i tillegg får til overtallsspillet og utnytte de sjansene, er vi med.

"Han kunne spilt på nesten hvilket som helst lag i eliteserien, og det er veldig morsomt å spille sammen med ham. Jeg har ikke hatt så gode lagkamerater i mitt klubblag".
Geir Nordseth om Ketil Kronberg i 2002, etter to år i den svenske eliteserien.

Tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no