Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Snakk om lett VM-debut

Han har aldri vært landslagsaktuell, og innrømmer at det nok har hatt med formen å gjøre. I en alder av 34 har Runar Snellingen trent hardere enn noen gang. Det gjorde VM-debuten lett - i dobbelt forstand.

OSTRAVA, TSJEKKIA: - Jeg har aldri spilt meg ut av landslaget tidligere, ved å være på samlinger, ler 34-åringen.
Han har ikke problemer med å innrømme at det er en helt klar årsak til at det først er i år han er helt i toppen av poengligaen i norsk eliteserie, og hvorfor han ble tidenes eldste landslagsdebutant for Norge.
- Jeg har vel ikke vært i form til å spille på landslaget tidligere. Så enkelt er det. Både jeg og Sagene har aldri vært mer seriøse enn i år. Da går det lettere, fastslår Runar.

Dirret i armen
Endelig fikk vi låst fast veteran-debutanten til et intervju på innebandy.no (se tidligere sak fra lørdag).
Kanskje fant Sagene-spilleren ut at det var lett å ta intervjuer på norsk, etter å ha forsøkt å stotre fram noen svar på engelsk da journalistene i Tsjekkia ville høre alt om hans første landslagsmål og VM-scoring.
"I did a zorro-fint…".
Snellingens varemerke, en zorro-straffe som har gjort mange norske keepere fortvilte.
Den danske målvakten endte i samme gruppa: "Hva skjedde egentlig her?".
- Jeg har bare bommet en gang før i år, så føler meg egentlig sikker. Ikke pleier jeg å være nervøs heller, men i dag dirret det i armen, gliser målscoreren.
Han var nemlig ikke forberedt på å ta straffe, det hadde ingen sagt på forhånd.
Men han tok det som en mann, og scoret Norges andre mål i VM.

Medalje til Sagene?
Men tilbake til Sagene.
Laget som i flere sesonger har kjempet rundt sluttspillstreken, og noen ganger havnet over, noen under.
I år er de utrolig nok for noen, nummer tre etter halvspilt serie, kanskje med fem poengs forsprang til Fjerdingby på femte, med en hengekamp.
- Vi tok litt tak i det i sommer, hele laget. Alle har trent bedre, samtidig som vi har mange gode, unge spillere nå. Da er det mer artig å holde på for oss som er gamle også, og forsøke å bli mer seriøse.
Runar er imidlertid ikke helt sikker på om Sagene er et medaljelag i år. Men det er basert på erfaringer fra før treningsmengden ble økt.
- Vi har aldri vært spesielt gode etter jul, men kan jo håpe at det var fordi vi trente for lite.
- Hvor har du mer å hente nå føler du?
- Jeg kan helt klart bli enda bedre på styrke og kondisjon. Det går mye fortere på landslaget, og da må du være bedre trent.

Ble ordentlig overrasket
Han var aldri i tvil om det skulle bli VM-spill da landslagssjefen ringte, selv om han innrømmer at han ble overrasket.
- Jeg hadde ikke vært på en eneste samling, og ikke på dobbeltlandskampen mot Latvia, og da var det ikke mye å tro på. Det var jo egentlig ikke noe å lure på, jeg kunne ikke la denne sjansen fra meg!
Nå er han inspirert av veteranen Willy Fauskanger, som han er to år eldre enn!
- Jeg skal slå Willy, spøker Runar.
- På antall landskamper eller målpoeng i snitt pr. kamp?
- He-he, nå tar jeg vel begge.
I dag håper Runar å være den som overrasker flere, når Sveits står for motstanden.
- Jeg håper vi kan gi Sveits en kamp om andreplassen i gruppa. Da hadde debuten på landslaget blitt enda bedre, selv om jeg ikke kan klage på dette foreløpig!

Tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no