Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Fordel å kjenne hverandre godt

Raymond Evensen lå bak mye da Norge tok sin seier nummer 20 i VM-historien. Etter en tung seriestart i Norge strålte 35-åringen i VM-åpningen.

OSTRAVA, TSJEKKIA: - Det er litt trygt å kjenne hverandre så godt som Willy, Sletten og jeg gjør, fastslår Raymond Evensen.
Med to mål og tre målgivende pasninger er han beste poengplukker i gruppe B etter første dag av VM.
Bare svenske David Gillek (5+1 mot svake Italia) og tsjekkiske Pavel Kožušník (3+3 mot Russland) er bedre enn 35-åringen, Norges eldste i VM.
Evensen la som vanlig opp på landslaget for to år siden, men var ikke vanskelig å be i høst, da de beste ble samlet igjen.
Men en tung høst i Fjerdingby har sikkert fått noen til å tvile på om det var riktig å ta med veteranen igjen.
- Vi har slitt i serien, blant annet på grunn av mange nye. Det var litt bedre rett før vi dro. Samtidig har jeg nok ikke vært i min beste form i høst. Da er det godt at alt er annerledes på landslaget, gliser Ray.
Han scoret årets første VM-mål fra egen banehalvdel, og bidro etterpå til at Danmark ble det første landet Norge har scoret over 100 mål på.
- Det første målet var deilig, da fikk vi den starten vi ønsket på kampen og VM. Jeg tror det var litt viktig at vi med rutine gikk litt foran også, og viste unggutta hva som skal til i VM. Vi har jo vært med noen mesterskap, dette er vel det sjuende og i tillegg har jeg et EM. Som jeg har sagt før, dette er det siste, ler Raymond Evensen.
Han fikk annullert et mål i kampen, da han dro ballen bakover på et straffeslag i den andre perioden, bildene og tv-bildene viste at det var riktig avgjørelse.

Tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no