Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

Fauskanger passerte 100 målpoeng i VM-åpningen

Norge - Danmark 7-3
De norske veteranene var svært revansjesugne da Norge slo Danmark 7-3 i åpningskampen i VM i innebandy for herrer. Willy Fauskanger ble den første norske landslagsspiller med 100 målpoeng.

OSTRAVA, TSJEKKIA: - Det er egentlig et eventyr. VM-turneringene mine har alltid gått bra, ja egentlig det meste med landslaget. Det var utrolig deilig, sier Willy Fauskanger, som scoret tre mål og hadde en målgivende pasning.
For to år siden var de med å tape for Danmark, og endte bare på en sjuendeplass i innebandy-VM for herrer.
I går glødet de da Danmark ble satt på plass i Tsjekkia. Raymond Evensen, Willy Fauskanger og Andreas Sletten sto bak alle de fire første scoringene, selv om debutant Runar Snellingen fikk æren av å score på straffeslaget veteranene skaffet.
- Det var surt å spille 1-1 mot Danmark på hjemmebane i 2000 og miste en semifinale, og ergerlig å tape for to år siden. Derfor var denne seieren ekstra godt, sier 32-åringen.

- Glemmer ikke
Fauskanger satte inn sitt 60. landslagsmål i karrieren da Norge gikk opp til 3-0. I tillegg noterte han en målgivende pasninger til Evensen, og da han sendte Norge opp i både 6-0 og sist 7-0 med sin tredje scoring for kvelden, ble han den første gjennom tidene som rundet 100 målpoeng på landslaget.
Det har veteranen på 69 landskamper.
Willy opplever en ny vår denne sesongen, og er også toppscorer i eliteserien fram til VM-pausen, med 25 mål på 12 kamper, etter at han egentlig hadde gitt seg på landslaget for to år siden.
Da den nye landslagssjefen, Johnny Petersen, som også er Fauskangers klubbtrener i Greåker, ringte i oktober, takket han til slutt ja til å gjøre comeback.
I går angret han ikke.
- Det var et vanskelig valg i høst, med tanke på familien, men når du først sier ja til å spille innebandy, glemmer du det ikke selv om du blir litt eldre. Det er heller fordel med den rutinen i en åpningskamp i VM, og så lenge kroppen fungerer er det morsomt å spille innebandy!

- Viktig med god start
Landslagstrener Johnny Petersen var godt fornøyd med VM-seieren i åpningskampen.
- Dette ble totalt sett en god start på VM, så får vi velge ikke å la den tredje perioden overskygge seieren, sier Petersen.
Han så sitt lag dominere totalt de første 40 minuttene, og ledet 7-0 etter godt tempo og godt pasningsspill.
- Søndag må vi ha lagt denne kampen bak oss, da er det tøffere motstand og ny viktig kamp. Vi må være 100 prosent mentalt forberedt på å møte Sveits.
Også Raymond Evensen og Andreas Sletten spilte godt i veteranrekka, mens landslagsdebutant Runar Snellingen scoret mål på straffe i sin første kamp med flagget på brystet. Det siste norske målet ble scoret av Tommy Midtsveen fra Gjelleråsen IBK.
Danmark scoret tre mål i tredje periode, men hadde aldri noen sjanse til å ta igjen Norge, som møter Sveits i det som betegnes som en slags kvartfinale søndag kveld.

Slik kom målene:
1-0: Raymond Evensen fraktet ballen langs midtlinja og sendte i vei et skudd fra egen banehalvdel som gikk inn bak enn dekket målvakt. God trafikk foran mål.
2-0: Andreas Sletten ble meid ned inne foran mål. Runar Snellingen scoret med en zorro-straffe.
3-0: Sletten vinner ballen ved danskenes benk og spiller Evensen bak mål. Finner Fauskanger i slottet, scorer enkelt.
4-0: Et norsk overtall ender uten scoringer, men like etterpå finner Fauskanger Evensen med en tversoverpasning. Skudd direkte i mål.
5-0: Flott norsk pasningsspiller med tempo og presisjon. Kronberg setter opp Tommy Midtsveen som klinker ballen i mål fra åtte-ni meter.
6-0: Overtall der Evensen finner rekkekamerat Fauskanger igjen. Magisk kveld for veteranene.
7-0: Rett før pause. Fauskanger fra Evensen. Igjen.
7-1: Jesper Schow kriger med seg ballen ved den norske benken, skjærer inn foran mål og avsluttet opp i hjørnet fra seks meter.
7-2: Danmark scorer i overtall, etter at backen får gå noen meter inn og skyte upresset.
7-3: Frislag rett foran mål på ca åtte meter. Skytes i mål etter kort pasning.

- - -
Innebandyfakta
Perioderesultat: 4-0, 3-0, 0-3.
OSTRAVA: Åpningskamp i VM i innebandy for herrer, lørdag.
376 tilskuere.
Mål: 1-0 (3.49) Raymond Evensen (Tu Tranh Minh), 2-0 (11.10) Runar Snellingen (straffeslag), 3-0 (12.31) Willy Fauskanger (Raymond Evensen), 4-0 (16.06) R. Evensen (Fauskanger), 5-0 (28.58) Tommy Midtsveen (Ketil Kronberg), 6-0 (31.58) Fauskanger (R. Evensen) i spill 5 mot 4, 7-0 (39.30) Fauskanger (R. Evensen), 7-1 (40.36) Jesper Schow, 7-2 (49.58) Ilias Nilsen (Martin Erichsen) i spill 5 mot 4, 7-3 (57.45) Dennis Hansen (Schow).
Utvisninger: Norge 1x2 min, Danmark 2x2 min.
Dommere: Thomas Baumgartner/Thomas Kläsi, Sveits.
Norges lag: Tomas Näsholm (målvakt) - Espen Evensen, Morten Olsen - Ketil Kronberg, Thomas Stræte, Tommy Midtsveen (1. femmer), Erik Viggo Nielsen, Tu Tran Minh - Willy Fauskanger, Andreas Sletten, Raymond Evensen (2. femmer), Jørn A. Isnes, Lars Harald Eide - Ole Mossin Olesen (Jon Esben Skaug fra ca. 30.00), Thomas Aas, Runar Snellingen (3. femmer).
Lars Erik Torp og Stian Skau spilte tredje periode.