Et litt skjevt blikk på Sverige-Italia

Det ble 18 mål og en ikke alt for spennende kamp mellom Sverige og Italia. Innebandy.no fulgte i stedet de norske dommerne tett.

Kim Alexander Hofgaard Jørstad, for enkel hets skyld heretter bare kalt Kim, og Rune Ali Zouhar startet årets innebandy-VM med regjerende tittelforsvarer Sveriges første kamp i VM, mot Italia.
Innebandy.no dokumenterte guttas kamp med å ta 392 bilder av de to i løpet av 3x20 minutter.
Egentlig helt idiotisk, for det gikk langt inn i Tsjekkia-Russland før bildene var gjennomgått og behandlet.
Det sto 3-0 til Sverige etter 2.51 i kampen. Dessverre var vi på toalettet i starten av kampen, og kan ikke gi noe eksakt bilde av starten :
Resten av oppgjøret ble enveiskjøring og 80-90 prosent ballkontroll for Sverige. Hver gang Italia fikk til et skudd på mål jublet hjemmetilskuerne, som kom opp i hele 1.738 i antallet, siden Tsjekkia spilte kampen etter.
Størst jubel var det da italienerne fikk trampeklapp i sitt eneste overtall i kampen, men det ble likevel ikke mål. Svenskene holdt faktisk nullen for første gang på 39 kamper!
I en av pausene snakket vi med Micael Fasth, svensk journalist og blogger på innebandy.se, men det ble en oppfølger på Erik Hærens litt pinlige møte med Sveits på trening fredag (se tidligere sak).
- 7-0 etter en periode, det ble spennende dette. Hvor mye var Sveriges største seier i forrige VM?
- Vent, så skal jeg kikke? da Fasth.
- Har du glemt det Henning, det var jo mot Norge, 17-2.
Jeg listet meg ned igjen fra pressetribunen uten å snakke mer om det…
En liten stund så det ut til at Sverige skulle stoppe på 16-0, og gi Italia færre baklengs enn de ga Norge for to år siden, da de jo vant 8-0 i løpet av en fem minutters utvisning.
Søta bror satte imidlertid inn to nye mål mot slutten og stoppet på 18.
Siden dette var lag nummer 1 og 8 i VM for to år siden, må det være lov å spørre om det er fornuftig at verdens beste lag i år, kanskje skal møte lag nummer 16 i verden i neste VM-turnering i 2010?
Paolo Caroprese spilte den siste perioden for Italia, og kom inn på stillingen 0-12. I siste periode ble det ytterligere seks mål på italienerne.
Kanskje ikke så rart at det er forskjell forresten, de svenske spillerne kranglet seg opp til 1.200 kroner i dagpenger for å være med i VM. De italienske spillerne har betalt 50 euro bare for å få trøya si i det hvite reservesettet.
Roberto Baffa ble kåret til sitt lags beste, men det var egentlig litt juks. Det så ut som han så an hvem Sverige sendte inn på banen i noen bytter utover i matchen, og overlot til en backkollega hvis han så det ble tøft.