Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Intervjuer, bortforklaringer og zorro-prestasjoner

Vi skulle i dag brakt et lengre intervju med Runar Snellingen, men VM-debutanten har hatt en rekke bortforklaringer så langt. Spørsmålet er om han har et litt blandet forhold til pressen, og har foreløpig rukket å svare følgende:
- Jeg hadde tenkt å se på de andre spille ferdig, nå (Etter å ha blitt slått ut tidlig av pokerturnering).
- Jeg har tenkt meg bort på kjøpesenteret her borte (21.47, og senteret stenger kl. 22.00 hver kveld).
- Jeg må på do!
Hvorpå han aldri kom tilbake.

Jeg trodde egentlig ikke at han husket det, men det er mulig at Sagene-spilleren fortsatt ikke har glemt de kampene jeg dømte i eliteserien for herrer på slutten av 90-tallet, eller kanskje han var med da jeg debuterte som dommer i turnering og viste ut KG Young Boys på rekke og rad i Drammen noen år tidligere.
Det er kanskje dumt å skrive dette før jeg har fått Snellingen i tale, men det kan da ikke være noe å være irritert for nå?
Raymond Evensen har i hvert fall glemt (nesten) at han fikk 2 + 10 minutter for å si bra dommer.
Riktignok fem ganger på ti sekunder, men dog da gitt.

Kanskje er løsningen å skryte litt av herr Snellingen her på innebandy.no først. For en 35 år gammel presseansvarlig er nemlig mektig imponert over det 34-åringen fra Sagene har prestert.
Ikke bare det å landslagsdebutere og VM-debutere i en slik voksen alder, men måten han har nådd fram. Talentet har nemlig alltid vært der, og mens andre sliter med å motivere seg til å spille bedriftskamper med brannvesenet i Hamar, har Runar de siste årene stadig vært sulten nok på å utvikle seg og har klart det.
Årets beste poengplukker i eliteserien er en viktig årsak til at det som tidligere var burger-gutta i Jordalhallen, nå er en seriøs medaljeutfordrer i eliteserien. Han har så langt vært sist eller nest sist på ballen ved 42 av lagets 98 seriemål.

Vel, vi gir ikke opp i Ostrava, og skal forsøke å trenge Snellingen opp i et hjørne ganske snart, og passe på at han ikke kan lure seg unna med en zorro.
Han tok en på trening fredag, men ble over-prestert av Lars Harald Eide, som tok en once-in-a-lifetime og stoppet Snellingens zorro i lufta - med egen kølle på bakerste stolpe, på målstreken.
Snakk om prestasjoner i VM-opptakten.

Apropos zorro-finter som flere av de norske har blitt gode på. Fysio PO og jeg har funnet årsaken til at teknikken har gått raskere fram enn da vi startet på begynnelsen av 90-tallet.
Gi ei Boden 3001-kølle i hard karbon til Snellingen, lillebror Tran Minh eller Mossin, så skal vi se om det er mulig for dem å gjøre noe annet enn å skyte det gode gammeldagse slagskuddet.
Synd vi ikke får tak i de klassiske køllene mer, det kunne vært en artig øvelse på den norske treningen.

I stedet må PO øve inn en zorro før den norske lagledelsen skal spille internkamp, eller at Sverige endelig stiller opp og tør å møte Norge.
Dersom Sverige takker ja til invitasjonen, tar vi fra vår egen svenske zorro-kølla, da har vi bedre bruk for hans gamle ferdigheter som handler om slag der det gjør ekstra vondt, på skinnleggen.

Henning Rugsveen
Skrevet på eget ansvar i Tsjekkia


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no