VM-åpning med sveitsisk tur

Estland tok nesten poeng fra sveits i VM-åpningen lørdag. Estlenderne var to skudd i tverrliggeren fra poeng, men tapte 6-7.

OSTRAVA, TSJEKKIA: Sveits spilte i perioder dårlig, og viste at de ikke liker åpningskamper i VM. sist ble det 6-6 mot Norge, og denne gang reddet de seieren i overtall noen minutter før slutt.
Kampen åpnet med en kontring til Estland som de ikke scoret på. Deretter overrasket laget bestående av mange svenske og finske spillere med å lede 2-0 før det var gått sju minutter.
Sveits kom i gang mot slutten av periodene, og scoret to mål i løpet av fire minutter.
I andre periode trodde mange at Sveits skulle rykke i fra tidlig. Sveits tok ledelsen tre ganger, Estland utliknet alle scoringene, etter blant annet tre mål av Jonas Thomsson fra Järfälla.
44 sekunder ut i tredje periode fikk Sveits straffe. Christoph Hofbauers forsøk ble reddet av Jarkko Saastamoinen, som ble kåret til sitt lags beste spillere. I stedet tok Estland ledelsen etter fem minutter, ved Balrog-brødrene Talme, scoring av Kristian, pasning fra Henrik.
Sveits scoret imidlertid to mål i overtall i tredje periode, og holdt unna for gode estlandske importspillere som hadde tre skudd i tverrliggeren de siste 11 minuttene, det siste bare noen sekunder før slutt.
Estland blir garantert ikke noen enkel motstander for Norge mandag.
PS! B-VM åpnet med oppgjøret Tyskland - Storbritannia. Det ble aldri spennende. Tyskerne, som rykket ned fra A-VM i fjor er favoritter til å rykke opp igjen, og vant 25-5…

Tekst og foto: Henning Rugsveen