Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Skal slå Danmark nå

Danmark slo Norge i forrige VM, og sendte oss ned til kamp om sjuendeplass. I løpet av de siste to årene føler lagkaptein Ketil Kronberg at Norge har tatt et lengre steg videre.

OSTRAVA, TSJEKKIA: - Vi skal slå Danmark nå føler jeg, hvis de kommer med det laget de har hatt siden forrige VM, og det unge mannskapet vi møtte i 4-nasjoners i fjor, sier Kronberg.
Da endte dobbeltlandskampene med en seier til hvert av lagene, men Norge eksperimenterte mye med spillere.
Kronberg punkterte selv den ene kampen etter utkast fra keeper, 4-1.

Viktig åpning
Danskene har hatt et generasjonsskifte siden mesterskapet i Sverige i 2006, og blir spådd et mellom-år. Svenskenes soutingansvarlig, Stefan Edberg mener de må konsentrere seg om å slå Estland.
- Mot Danmark blir det viktig for oss å avslutte angrepene skikkelig, og ikke gi dem muligheten til å kontre på oss. Jeg tror de ti første minuttene blir viktige, og det første målet i en åpningskamp. Det kan senke skuldrene litt, sier Kronberg.
Dalen-spilleren er lagkaptein for første gang, i sitt femte VM, men føler ikke det betyr så mye.
- Det er morsomt, men det er mange spillere som kan være med å løfte resten av laget hvis det er behov for det. Vi har en veldig bra stemning, og slå Latvia i to kamper i november. Det at vi tapte treningskampen før avreise betyr ikke så mye.

Seks debutanter
Norge stiller med seks VM-debutanter i troppen, og en landslagsdebutant i Runar Snellingen fra Sagene, toppscorer i eliteserien.
I den andre enden står Willy Fauskanger fra Greåker og Raymond Evensen fra Fjerdingby. De har spilt alle VM i historien siden 1996, og er klare for sitt sjuende A-VM for seniorer. Den bragden er det bare to andre spillere i årets VM som også har på merittlista.
Kronberg har løftet fram Snellingen som en norsk spiller som kommer til å overraske de andre nasjonene på VMs hjemmesider, på velklingende engelsk i oversettelse mellom en nordmann i Sverige og en tsjekkisk reporter…:
"The name Runar Snellingen may not ring you a bell at the moment but you will certainly remember him after the tournament, I promise"
PS! Du kan lese mer om Ketil Kronberg foran Sveits-kampen søndag, spillet i eliteserien i Sverige, tidspunktet for flyttingen og hvordan det blir å møte lagkameratene i Dalen.

Norges kamp mot Danmark starter 20.10 lørdag kveld, og kan følges live her.

Tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no